Kısa adı SAFTİD olan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği’nin geçtiğimiz günlerde, Safranbolu turizminin bu yıl 600 Bin Dolar zarar ettiği yönünde bir açıklama yapmıştı.

SAFTİD’in bu açıklamasına tepki gösteren Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Altuntepe, bu açıklamanın Safranbolu turizmine zarar verdiğini belirterek, derneği uyarmış ve yaptığı açıklamada eleştirmişti.

Safranbolu TSO’nun bu uyarı açıklamasından sonra SAFTİD Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, karşı cevap veren yine sert bir açıklama yayınlamıştı.

SAFTİD ile Safranbolu TSO arasında başlayan bu kısır tartışma ve polemik, sağduyulu davranışla son buldu.

SAFTİD İkinci Başkanı Erdinç Sezer ile Safranbolu TSO Başkanı Erol Altuntepe bir araya geldi ve ilçe turizmine bir fayda getirmeyecek bu tartışmalara son verdiler.

Kurumlar arası uyumun sağlanması yönünde güzel bir örnek sergileyen Altuntepe ile Sezer ortak bir açıklama yaparak, tek amaçlarının Safranbolu turizminin gelişmesi için hizmet olduklarını kamuoyuna duyurdular.

Safranbolu Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erol Altuntepe ile Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği 2. Başkanı Erdinç Sezer, Safranbolu da turizm potansiyelini arttırmak, turizm ticaretini geliştirmek, turizm acentalarının yönünü daha fazla Safranbolu’ya çevirmek ve üretilebilecek projeler hakkında istişarelerde bulundular.

Sürekli birlik, beraberlik ve fikir alışverişinde olacaklarını da açıklayarak, 2024 yılının Safranbolu Turizmi açısından bereketli ve başarılı bir yıl olmasını temenni ettiler.