Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına gelen Erol Altuntepe, Safranbolu CHP Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etti.

Safranbolu TSO Başkanı Altuntepe, yayınladığı basın açıklamasında Belediye Meclis Üyeliğinden ayrılmasının arkasında hiçbir siyasi baskı olmadığını ve etik değerler gereği böyle bir karar aldığını özellikle vurguladı.

Altuntepe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Değerli Safranbolu Halkı ve Safranbolu Ticaret Sanayi Odası Üyelerimiz;

Bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde Safranbolu’ya hizmet etmek adına rozetini yıllarca gururla taşıdığım Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Meclis Üyesi adayı oldum ve seçim sonucunda Belediye Meclis Üyesi Olarak seçildim.

O süreçten bu yana Meclis Kâtip Üyeliği, Belediye Encümen Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde layıkıyla hizmet etmek için elimden geleni her daim yaptım. Bu süreçte parti ayırt etmeksizin bütün Meclis Üyesi arkadaşlarımla her daim uyum içerisinde çalıştığımı düşünmekteyim.

Siyasi görevimin yanında, aynı zamanda yaklaşık 5 yıldır Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve 1 yıldır Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmekteydim.

Son olarak 25 Ekim 2023 tarihinde yapılan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantısında yapılan seçim ile Yönetim Kurulu Başkanı seçildim. Seçilmiş olduğum bu makamın sorumluluğu, yoğunluğu ayrıca etik değer ve ilkelerimin bu makamın siyaset üstü bir makam olduğu, bu görevi üstlenen kişinin bu görevde olduğu sürece siyasi kimlik taşımasını doğru bulmadığımdan dolayı; TOBB Başkanımız Sn. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Sn. Cengiz Ünal,  Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulum, Belediye Başkanım Sn. Elif Köse, Karabük Milletvekilimiz Sn. Cevdet Akay ve İl Başkanım Vedat Yaşar ile âdâb-ı muâşeret kuralları gereği yapmış olduğum istişareler neticesinde, Belediye Meclisindeki görevimden ayrılıyorum.

Bu ayrılmanın hiçbir siyasi baskı ve kontrolde olmadığının bilinmesini isterim. Bundan sonraki görevimde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasında devam etmekte olan ve yeni projelerimiz ile Meclis Başkanımız, Meclis Üyelerimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Safranbolu’ya hizmet etmeye devam edeceğimin bilinmesini isterim.

Görevine devam etmekte olan Belediye Başkanım ve değerli Meclis Üyesi arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diler, saygı ve sevgilerimi sunarım." 

SIRA FATİH ÇAPRAZ’DA

Erol Altuntepe’nin Safranbolu TSO Başkanlığına seçildiği ilk ay içinde Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etme kararını, bu görevi üstlenen kişinin bu görevde olduğu sürece siyasi kimlik taşımasını doğru bulmadığımdan dolayı aldığını açıkça ifade etmesiyle birlikte, gözler Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz’a çevrildi.

Çapraz’da bir yıl önce Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildiğinde Karabük MHP Belediye Meclis Üyesi görevinde bulunuyordu ve halen daha bu siyasi kimlik taşıyan görevini de sürdürüyor.