Uzun yıllar siyaset ve cemiyet hayatında bulunan Tuncay Özcan, yarın AK Parti İl Başkanlığına Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili müracaatını yapıyor.

2014 Yıllından itibaren AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Özcan, ayrıca uzun yıllar Karabük Belediyesi’nde de ünite müdürlüğü yaptı.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adaylığı için yarın (21 Kasım Salı) Saat 11:30’da İl Başkanlığına müracaatını yapacak olan Tuncay Özcan, kendi aday adaylığı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Bugüne kadar hiç bir yere aday olmadım, bugüne kadar da parti içerisinde diğer görevlerde genelde taktirle, taltifle geldik ve görevlerimizi yerine getirmeye gayret ettik. Belediyecilik rahmetli babamdan bu tarafa içinde olduğumuz yer. 1997'de bu tarafa Karabük Belediyesinin çeşitli kademelerinde personel ve idareci olarak görev yaptım, meclis üyeliği, imar komisyon üyeliği yaptım. Dolayısıyla bizimde bugüne kadar biriktirdiğimiz ciddi bir hayat tecrübesi, iş tecrübesi oldu. Geçmişte kazandığımız belediyedeki birikimlerimizle beraber Karabük’ümüze, yöre halkımıza, hemşerilerimize bu dönem hizmet edebileceğimizi düşündük. Dolayısıyla da bu dönem 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Partiden aday adayı olmaya karar verdik, hakkımızda hayırlısı.

Bende bir emekliyim, dolayısıyla kendimize göre bizde unu eledik, eleği astık diyebiliriz. Bugüne kadar ben işin mutfağında olmayı, yine Karabük halkına perdenin arkasından doğru hizmet etmeyi tercih ettik. Elimizden geldiği kadarda yöre insanına faydalı olmaya çalıştık, bu dönem artık bizimde zamanımız geldi. Bizde Karabük halkına, Karabük Belediyesinde hizmet edebiliriz. Bugüne kadar biriktirdiklerimiz aldığımız notlar var, çalıştığımız projeler var, kamuoyu ve halkımız takdir ederse bunlarla birlikte kamuoyunun önüne çıkıp, kendimizi anlatıp, ifade edeceğiz. Takdir olursa da belediye başkanı olarak Karabük halkına hizmet etmeyi düşünüyoruz.

Ben diğer işlerimizden yoğunluklarımızdan sıyrılarak artık tamamen böyle bir görev nasip olduğu takdirde, odaklanıp tek işimizin siyaset olduğu, tek işimizin Karabük insanı Karabük halkına hizmet olduğu bir dönem olacak, umarım fırsat buluruz, umarım başarılı oluruz.

21 Aralık Salı günü 11:30'da AK Parti İl Başkanlığında aday adaylığı müracaatımızı yapacağız. Tüm hemşerilerimizi, dostlarımızı bu süreçte yanımızda olmaya davet ediyoruz. Vakti müsait olan tüm dostları orda görmek bizi mutlu edecektir, bize güç verecektir. Yarın coşkulu bir şekilde aday adaylığı müracaatımızı yapıp, süreci resmiyet kazandırmış olacağız inşallah.”

Editör: Ergün Başkaya