SAFRANBOLU KITIRININ ÜNÜ YIRT DIŞINA DA YAYILDI

2021 yılında üretimine başlanan Kıtır’ın her geçen gün adını daha da fazla duyurmaya başladığını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Fuar'ın amacı sektörün ihtiyaçlarına göre şekillenen, ülkemizin ihracatını artıracak alternatif ihracatçıları ve ürünleri dünya pazarlarına ulaştıran, katılımcılarını sürekli yeni müşteri ile buluşturan ve yeni pazar açan, fuar sektörüne yenilikler getirecek bir organizasyon” olduğunu söyledi.

YILIN İLK 6 AYINDA BİN 300 KG ÜRETİM

Türkiye’nin en Prestijli ve en kapsamlı gıda fuarı olan F İstanbul’da, Coğrafi İşareti ola Safranbolu Kıtırının ilk günden itibaren ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Elif Köse, “ Kıtırımızı dünyaya tanıtırken bir yandan da Safranbolu’nun tanıtımını yapmış oluyoruz. Yine bu bağlamda 2023 yılının ilk 6 ayında 1300 kg’nin üzerinde üretim yaparak talebe yetişmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Köse, Safranbolu’yu yalnızca kültürü, tarihi evleri ya da muhteşem doğası ile değil, son yıllarda revaçta olan gastronomi alanında da tanıtmaya gayret ettiklerini söyledi.