Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılından bu yana organize edilen ve toplumda cinsiyet eşitliğini amaçlayan İzmir Yıldızı ödülleri gecesinde geçtiğimiz yıl Safranbolu halkına kazandırdığı Kadın Danışma Merkezi projesi ile yerel yönetimler kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik uygulamaları desteklemek ve farkındalığı artırmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kurumlar, tüzel kişiler, STK’lar, yerel yönetimler ve Başkanlık Özel Ödülü olmak üzere 5 kategoride organize edilen İzmir Yıldızı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Safranbolu halkına Kadın Danışma Merkezi’ni kazandıran Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse düzenlenen ödül töreninde yerel yönetimler kategorisinde İzmir Yıldızı Ödülü’nün sahibi oldu. 

Törendeki konuşmasına başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ve düzenlenen organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: ‘’Bizler aldığımız bu ödülle son derece onurlandık, gururlandık ve bir sonraki işlerimize de bir heyecan kattı. Kadın Danışma Merkezimizle daha önce de belirttiğimiz gibi kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanana kadar pozitif ayrımcılık diye yola çıktık ve bu merkezle kadınlarımıza psikolojik destek, diyetisyen hizmeti, fizik hareketleri gibi her türlü hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktayız. Aynı binanın alt katında kadınlarımızın ücretsiz olarak kullandıkları, çay ve kahvelerini içtikleri, sosyalleştikleri, birlikte eğlendikleri, psikolojik olarak da birbirlerine destek oldukları bir Hanım evi alanımız var. Safranbolu’da biz kreşten önce oyun evini açtık. Kreş ve oyun evine kayıt yaptırması gerekiyor kadınlarımızın, işleri olduğunda çocuklarını saatlik bırakabilecekleri bir alan burası. Bu kadınlarımıza yine çok destek sağlayan bir proje oldu. Yine bu projeyi de ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunduk. Böyle bir ödüle bizi layık gördüğünüz için teşekkür ediyor, Safranbolu adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.’’