Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tamamlanmasına kısa bir süre kalan Emek Mahallesi'ndeki Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı'nı, Esentepe Mahallesi'ndeki Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi'ni ve Cemal Caymaz Mahallesi’nde yeni dönemin ilk günü temeli atılan Emekliler Evi proje alanlarını ziyaret etti.

Bu ziyaretler sırasında, Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci’den projeler hakkında detaylı bilgiler aldı. Başkan Köse, halkın yaşam kalitesini artırmaya yönelik bu projelerin ilerleyişini yerinde inceleyerek, vatandaşların ihtiyaçlarına daha etkin çözümler üretebilmek adına çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. 

Kentin gelişimi ve vatandaşların refahı için önemli bir adım niteliği taşıyan projeler hakkında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse şu ifadeleri kullandı;

Biz yeni dönemde de hızla çalışmalarımıza başladık. Devam eden ve yeni başlayan projelerimizi yerinde görerek incelemelerimizi yaptık. Emekli evi ihalesi en son yapılan ancak çok çabuk bitebilecek bir proje. İbrahim Gümüşsuyu parkı düzenlenerek içerisinde emeklilerimiz için bir alan oluşturduk. Hayır Çarşısı yakında hizmete açılabilecek hale geldi. İşlerin yolunda olduğunu görüyoruz. Son olarak Aktif Yaş Alma Merkezi’nde kaba inşaat neredeyse bitmek üzere. Bu sene hizmete hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Büyüklerimizle birlikte Emek Mahallesi’nde yaptığımız aktiviteleri artık burada yapacağız. Bu binamız mevcut alandan farklı olarak alzheimer hastalarımız için ayrılmış özel bölümle ön plana çıkıyor. Büyüklerimiz ve onlara bakmak durumunda olan vatandaşlarımız için de çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Onların güvenle yakınlarını bırakabilecekleri bir yer olarak biz burayı tasarladık. İstihdam açısından da bu proje çok önemli. Belediye bünyesinde Psikolog, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanlarımızın sayısını artırmayı düşünüyoruz.”