"Robotex Türkiye Festivali"nin ilk ayağı olan, Bahçeşehir Koleji destek ve katkılarıyla Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada öğrenciler, geliştirdikleri küçük robotları sergiledi.

Yarışmaya Karabük Bahçeşehir Koleji damgası

Madalya töreniyle sona eren Robotex Türkiye Bölge Yarışmasına Karabük Bahçeşehir Koleji farklı kategorilerde dereceye girerek damgasını vurdu.

Yarışmaya katılan Bahçeşehir Koleji Karabük Kampüsü öğrencilerinin aldığı dereceler ise şu şekilde açıklandı:

3KG LEGO SUMO KATEGORİSİNDE;

Karabük Bahçeşehir koleji ortaokulu öğrencileri Yusuf Vurulmuş, Yusuf kalyoncu, Enes Talha Göktaş ikincilik elde etti.

MİNİ SUMO KATOEGORİSİNDE;

Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi öğrencileri Furkan Tunç ve Ali Arhan Çatalba birinci oldu.

GİRİŞİMCİLİK ROBOT TEKNOLOJILERİ KATEGORİSİNDE;

Karabük Bahçeşehir Koleji İlkokulu, İlkokul Robotizma Takımı takım olarak birinci olurken, Güney Değercan, Belis Anutgan ve Rafet Kuthan Yılmaz ikinci oldular.

Karabük Bahçeşehir Koleji Ortaokulu öğrencilerinden Kumsal Yılmaz, Deniz Çağan Çetin, Yiğit Tetik, Ömer Ali Şenay ve Alicem Akıncı birinci olurken, Buğlem Çoban, Lara Akçaoğlu, Buğlem Duru Yıldız, Azra Beril Öz, Bade Özgü Uğurlu ikinci oldular. 
Deniz Güleç, Ecrin Soydan, Eyüp Kağan Kul, Ahmet Arif Altınöz ve Umut Salih Akgül ise üçüncülük derecesini elde ettiler.

GİRİŞİMCİLİK YAZILIM TEKNOLOİLERİ KATEGORİSİNDE;

Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi öğrencileri Defne Güngöroğlu, Berfin As ve Zeynep Arat birinci olurken, Deniz Serkan Adabaş, Ayberk Efe Çetinkaya, Emir Şen ve Çağan Taha Akkuş ikinci oldu. Ahmet Kaan Kafalı ise üçüncü oldu.

Ortaokullarda Karabük Bahçeşehir Koleji Ortaokulu öğrencilerinden Mirza Emiroğlu, Mehmet Baykal ve Ali Uğurlu üçüncü oldu.

robotex-bolge-yarismasina-karabuk-bahcesehir-koleji-damga-vurdu-2

YEŞİL GİRİŞİMCİLİK KATEGORİSİNDE;

Karabük Bahçeşehir Koleji İlkokulu öğrencileri Doruk Muhammet Karşı, Osman Bora Çekmen ve Kartal Ayaz Balcı ikinci oldu.

Özel Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi öğrencileri Deniz Serkan Adabaş, Defne Güngöroğlu, Berfin As, Çağan Taha Akkuş ve Zeynep Arat birinci olurken, Dilara Kul, Ebrar Avdancı ve Zeynep Naz Öztürk ikinci oldu.

Takım olarak yapılan derecelendirmede Karabük Bahçeşehir Koleji Lisesi öğrencilerinden Ecrin Harmankaya, Ahmet Cem Güneş, Zeynep Gül Beşevli ve Melis Akgül'den oluşan Son Umut takımı ikinci olurken, Armina Çetin, Deren Özata, Ecrin Nisa Ulutağ ,Reyhan Öykü Pabuçcu ve Yusuf Taylan Uslukol'dan oluşan 5 Look Of The Drew takımı üçüncü oldu.
Yine aynı kategoride yarışan ve Karabük Bahçeşehir Koleji Lisesi öğrencilerinden Ömer Kazım Karagül, Arda Erer, Mustafa Konaklı ve Onur Ayan'dan oluşan Daltonlar takımı da üçüncülüğü elde etmiştir.

robotex-bolge-yarismasina-karabuk-bahcesehir-koleji-damga-vurdu-1

MAVİ GİRİŞİMCİLİK KATEGORİSİNDE;

Karabük Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ataer Emin Büber, Ahmet Ekmen, Poyraz Yıldırım ve Ulaş Hazar Taşkan'dan oluşan İyase Takımı birinci oldu.

Karabük Bahçeşehir Koleji Ortaokulu öğrencilerinden Yiğit Subaşı, Anıl Baran ve Muhammed Emir Tekelioğlu'ndan oluşan YSABD Takımı ikinci olurken, Ege Eren Gedik, Toprak Taştepe, Ali Sadi Yamak, Aslan Aras Doğanlar ve Kağan Efe Aksoy'un oluşturduğu Team Of Future takımı ile Aydın Emir Ateş, Eren Alperen, Dorukhan Çelik Doruk, Zümra Nur Kısmet ve Suden Ertaş'dan oluşan Kahramlar Takımı ise üçüncü oldular.

robotex-bolge-yarismasina-karabuk-bahcesehir-koleji-damga-vurdu-3

Editör: Haber Merkezi