Karabük’teki AfrikaÖğrenciler Birliği Derneği Başkanı Ousman Abdoulaye Ahmat ve Afrikalı öğrenciler, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gerçekleşen görüşmeyle kültürel bağları güçlendirmek ve uluslararası öğrenci topluluğu ile üniversite yönetimi arasındaki diyalogu artırmayı amaçlanıyor. 

Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odasında yapılan toplantıya, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Terzi, Karabük’teki Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Mahamat Hallab, İletisim Sorumlusu Yasmine Bande, Akademik Sorumlu Goukouni Djibrine Goukouni, Kültür Sorumluları Kenrich Ajondjo ve Ilias Bezzah, Birlik Koordinatörü Nassour Zakaria Fadoul ve öğrenciler katıldı. 

Görüşmede, Afrikalı öğrencilerin üniversite deneyimleri, karşılaştıkları zorluklar ve daha iyi bir eğitim ortamı için yapılması gerekenler konuları ele alındı. Rektör Kırışık, uluslararası öğrencilere sağlanan destek ve olanaklar hakkında bilgi vererek, onların Karabük Üniversitesinde daha etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak amacını vurguladı. 

Görüşme sonunda Karabük’teki Afrikalı Öğrenciler Birliği Derneği Genel Sekreteri Mahamat Hallab, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür etmek amacıyla bir plaket takdim etti. Rektör Kırışık ise Afrikalı öğrencilere üniversite yaşantısında başarılar dileyerek, kültürlerarası etkileşimi artırmanın önemine vurgu yaptı.