Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Vali Mustafa Yavuz ile eşi Süreyya Yavuz’un ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümü kabul törenine katıldı. 

Vali Mustafa Yavuz ile eşi Süreyya Yavuz’un ev sahipliğinde Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümü kabul töreni yapıldı. Bahçelievler Belediye Sosyal Tesislerinde 19.23’te başlayan kabul törenine, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra Milletvekili Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Duran, Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kamu kurum yöneticileri, STK ve meslek odaları temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar, gaziler, şehit yakınları, iş insanları ve basın mensupları katıldı. 

Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni’ne ev sahipliği yapan Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz, davetlileri salon girişinde karşılayarak, bayramlarını kutladı. Konukların salona alınmasının ardından Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz masaları gezerek, davetlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

Kabul Töreninde İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet’imizin 100. Yılına özel hazırlanan ” ‘İlelebet Payidar Kalacak’ Cumhuriyet’imizin 100. yılına sayılı günler kaldı” adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı. 

Karabük Valisi Mustafa Yavuz konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, “Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bin yıllık Anadolu topraklarını kanları ve emekleriyle bizlere vatan yapan ecdadımızı, şühedamızı ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun. Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun emin adımlarla geleceğe yürütmekteyiz. Büyük Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda bu ülkeye ve bu millete hizmet etmek şüphesiz bizler için en büyük payedir. Maziden atiye vatan haritasını kanla çizen bir milletin evladı olarak Batı Karadeniz’in kalbi Cumhuriyet kenti Karabük’te Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte idrak etmekten onur ve şeref duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi. 

Konuşmanın ardından Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle hazırlanan pastayı protokol üyeleri hep birlikte kesti. 

Kabul Töreni, Safranbolu İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan marşlar ile müzik dinletisi eşliğinde devam etti. 

Kabul Töreni, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısı ile gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ile son buldu. 

Editör: Özenay Kahriman