Safranbolu Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı için birçok etkinlik düzenlendi. Tarihe iz düşmek adına 100. Yıla özel hazırlanan etkinliklerden ilki 100 kişiyle zeybek oynamak oldu. Zeybek gösterisi öncesi provalarını tamamlayan 100 kişilik grup ilk gösterisini Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda sergiledi. Cumhuriyet’in 100. Yılında Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de aralarında olduğu 100 zeybek gösterisi ve zeybek gösterisi yapanların 100 rakamını oluşturması gerek sosyal medyada gerekse alanda izleyen vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür merkezinde Safranbolu Belediyesi Kent Tiyatrosu Eğitmeni, Dramaturk Cem Kenar ve öğrencileri ile Sanatçı Ömer Günday ve ekibi ortaklığında gerçekleştirilen Cumhuriyet Ateşi programı başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tarihin kahramanlığını ve Türk topraklarının Dünya’ya damga vuran bilim insanlarını türküler eşliğinde hatırlattı. 29 Ekim günü çocukları da unutmayan Safranbolu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlan çocuk şenliklerini düzenledi.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe her yaştan çocuk ve aileleri katılım sağlarken binlerce çocuk alanda oluşturulan stantlarda kültürden sanata, bilimden eğlenceye ve çocuklarına kadar birçok aktivite ile buluştu. Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile 100 yıllık fotoğraflarla Safranbolu Belediyesi ve Kültürel Miras Derneği ortaklığında oluşturulan Safranbolu Bayram kutlamaları görselli sergilerden bu önemli güne anısını bırakmak isteyen dernek, oda ve STK’lar tarafından düzenlenen faaliyetlere kadar dolu dolu programlar yaşandı. 

Fener Alayı Kortej Yürüyüşü 100. Yıla Çok Yakıştı

Safranbolu Protokolü, siyasi parti temsilcileri, atlı birlikler, emniyet güçleri, askerler, öğrenciler, öğretmenler, bando takımı, özel kuruluşlar, 7’den 70’e kadın erkek binlerce vatandaş ellerinde meşaleler, Türk Bayrakları, Atatürk resimli tişörtleri ile Köyiçi mevkiinden Misak-ı Milli Demokrasi meydanına kadar gururla yürüdü. Misak-ı Milli Meydanı’nda Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet’in 100. Yılına özel tasarlanan logo görkemli bir törenle Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından açılışı yapılarak Safranbolu halkı ile buluşturuldu. 

Bir yanda vatandaşlar 100 zeybeğin görkemine kapılırken bir yanda havai fişekler ile gökyüzü aydınlandı 

Safranbolu halkı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Hıdırlık tepesinde sonlandırdı. Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen ve halktan büyük beğeni toplayan 100 vatandaşla zeybek oyunu bu kez Hıdırlık tepesinde tarihe kuş bakışı bakarak sergilendi. Vatandaşlar cep telefonlarını ışıklarını yakarak ortamı daha da güzel bir hale bürürken gecenin sonunda saatler 20.23’ü gösterdiğinde Safranbolu havai fişek gösterileri ile aydınlandı.