Öğle saatlerinde, Çavuşlar Köyü civarında orman yangını büyüyünce ilçe yolu trafiğe tamamen kapanmıştı.
Çavuşlar köyünde çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan telef olurken, köy ise tedbiren boşaltıldı.
Çavuşlar mevkiindeki yangı söndürme müdahalesinde Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi, DSİ, Kardemir A.Ş., AFAD ve çok sayıda ilçe belediyelerinin itfaiyeleri yer alıyor. Yanı sıra iki helikopter, 54 araç ve 213 personel Çavuşlar'daki yangına var gücüyle mücadele ediyor.
yine saat 16.30 sularında Ovacık'ın Kışla Köyü'nde çıkan orman yangınına yol kapalı olduğundan dolayı ekipleri geç gelmesi köy halkını seferber etti.
Kışla ve civarındaki köylerde yaşayanlar ellerindeki tüm imkanlarla yangın söndürme çalışmalarında yer aldı.
Kışla Köyü'nde yetersiz müdahaleden dolayı büyüyen ve etrafındaki köylere doğru ilerleyen orman yangınına çeşitli kurum ve kuruluşların ekipleri gönüllülerden oluşan vatandaş grupları, 2 helikopter, 8 araç ve 46 yangın söndürme personeli müdahaleye başladı.
Yangının seyri doğrultusunda yerleşim yerlerine yakın bölgeler tedbiren boşaltıldı.
Kışlapazarı'ndaki büyüyen yangının kontrol altına alınması için tüm çalışmalar aralıksız devam ediyor.