2021 Yılında temeli atılan ve Karabük Oto Galericiler Sitesi olarak adlandırılan, S. S. Karabük-Safranbolu Oto Galericiler Sitesi Yapı Kooperatifi dükkanları bir türlü sahiplerine teslim edilmediği gibi, Kooperatif ile inşaatı yapan yüklenici firma arasında çıkar ilişkileri olduğu iddiaları gündeme geliyor.

İki buçuk yılı geçen bir süredir inşaatı devam eden ve içinde 103 tane dükkan bulunduran, Karabük ile Safranbolu’daki bütün oto galericilerin faaliyet göstereceği Karabük Oto Galericiler Sitesinde dükkanların sahiplerine hala teslim edilmemesi, kooperatif üyeleri arasında huzursuzluk oluşturmaya başladı.

Oto galericiler tarafından kurulan, Karabük Safranbolu Oto Galericiler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi 10 Bloktan oluşuyor ve 30 Bin metre kare üzerine kurulu. Karabük-Safranbolu Oto Galericiler Sitesinde 103 dükkanın kuraları da geçtiğimiz Şubat ayında çekilmiş ve o tarihte projenin %85’inin bittiği açıklanmıştı.

Öte yandan, galericiler sitesini yapan yüklenici firma ile kooperatif yönetimi arasında haksız rant ilişkileri olduğu iddialarından dolayı üyelerin zarara uğratıldığı da konuşuluyor.

Kooperatif üyeleri olan Oto Galericiler ile dükkan sahipleri, işyerlerinin biran önce teslim edilmesini ve kooperatif hesaplarının da incelenmesini istiyorlar.