Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen ata tohumu özelliği taşıyan organik tarım ürünleri her hafta Cuma ve Cumartesi günleri Çankaya parkı halkın bakkalında satılmaya devam ediyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse önümüzdeki yıllarda yaşanacak iklim krizi sebebi ile tarımsal faaliyetlere büyük önem gösteriyor. Belediye seralarında görevlerini sürdüren alanında uzman isimler ata tohumlarını toprakla buluşturarak Safranbolu halkının organik ürünlerle beslenmesini sağlamakta kararlı. Şekli, kokusu ve lezzetiyle bizlere eski günlerdeki doğal tarım ürünlerini hatırlatan patlıcanlar, domatesler, fasulyeler, biberler, kavunlar seralardan çıkarak Bağlarbaşı Mahallesi’nde Orman İşletme Müdürlüğü'nün olduğu bölgede yer alan halkın bakkalında satışa sunulmaya devam ediyor. 

Her hafta Cuma ve Cumartesi günleri 15:00 ve 23:00 saatleri arasında piyasadaki fiyatların altında satışı yapılan doğal ürünlerden alışveriş yapan ve mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan vatandaşlar, artık doğal hiçbir ürünün kalmadığını fakat halkın bakkalındaki ürünlerin lezzetinin kendilerine maziyi hatırlattığını, her hafta alışveriş yaptıklarını söyleyerek tüm vatandaşları organik ürünlerle buluşmaya davet etti.

Editör: Özenay Kahriman