AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Ticeret ve Sanayi Odası (KTSO) Müşterek Meslek Komite Toplantısına katıldı.

KTSO hizmet binasında düzenlenen toplantı, Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin konuşması ile başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ın istek, öneri ve taleplerini iletmesi ile devam eden toplantıda, komite üyeleri, tek tek söz alarak meslek grupları hakkında bilgi verdi.

Burada bir konuşma yapan Cem Şahin, kentin kalkınması, ilerlemesi ve büyütmesi için verimli geçen bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Karabük için yapılan ve yapılacak projelerden bahseden Şahin, “Karabük’ün olmazsa olmazı liman projesidir. Mutlaka bizim il olarak bir limana ulaşmamız lazım. Filyos Limanı var biliyorsunuz. Faaliyete geçti ama bizi sevindiren bir gelişme daha oldu, orada gaz bulundu. Gaz nedeni ile liman özel kullanıma kapatıldı. Biz bu liman için üst düzey yetkililerle görüştük, görüşüyoruz. Bize bu limanın ikinci yılın sonunda özel sektörde açılacağı belirtildi. Bunu takip ediyoruz. Demiryolu ağı ile bu limana ulaştığımızda, Eskipazar’da kurulacak 2. Organize Sanayi Bölgemizle de burasını irtibatladığımızda Karabük çok daha hızlı kalkınacak ve büyüyecektir. İstihdam sorunu ortadan kalkacaktır" diye konuştu.

Keskinkılıç da Filyos Limanının önemine değinerek, çalışmaları yakından takip ettiklerini, bu kenti limanla mutlaka buluşturacaklarını anlattı.

Eskipazar’daki OSB’ye de değinen Keskinkılıç, “Liman ile Eskipazar OSB demir yolu ağı ile birleştiğinde Karabük’ün önüne kimse geçemez. Burada fabrikalar kurulacak. Çok büyük tesisler gelecek. Eskipazar OSB bir süre sonra yetmeyecek ve gelişme alanına doğru büyüyecek. Biz burada her kesime malzeme üretebilecek çok çeşitli tesisler kuracağız. Hepimizin tek gayesi kentimizin kalkınması, büyümesi ve daha da ileriye emin adımlarla ulaşması" dedi.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ında hazır bulunduğu toplantı, milletvekillerin soruları yanıtlaması ile son buldu.