Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Bedirhan Karakurluk tarafından hazırlanan serdi büyük beğeni topladı. 

Açılış konuşmasını yapan Karakurluk, "Mukarnas'ın, geleneksel Türk-İslam mimarisinde sıklıkla karşılaşılan, hem yapısal hem de bezeme işlevi olan bir sanatın örneği olduğunu söyledi. 

Dr. Karakurluk şöyle devam etti, "Amacımız mukarnasın tanıtımıma katkı sağlamak, mümkün olan en çok sayıda örneği kayıt altına almıştır. Bu vesile ile serginin gerçekleşmesini sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Elif Köse''ye teşekkür ediyorum. "

6-8

Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komite Başkanı Elif Köse ise şunları söyledi, " Öncelikle festivalimiz son sürat devam ediyor.  Dolu dolu Safranbolu’ya ve festivalimize yakışır nitelikte etkinlikler var. Sadece Belgesel Film Festivali olarak düzenlenmiyor elbette. Bu festivalin içeriğinde sergiler, söyleşiler ve artık gençlerimiz çocuklarımız için de atölye çalışmaları var. Bu festivalin 24 yıldır devam ediyor olması elbette çok büyük bir başarı çok büyük bir emek. Daha uzun soluklu olabilmesi için de gelecek nesillerin bu festivalin içeriğine katılması gerektiğini düşünerek bu sene böyle atölye çalışmaları da yaptık. 

Şimdi dün açılan sergilerde bugün açılacak olan hocamızın sergisi de geçmişte yaşayan kültürün gelecek nesillere aktarılması anlamında da çok önemli ve çok kıymetli. Ben hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bu sergilerin de sadece festival zamanında değil yılın farklı zamanlarında farklı mekânlarda sergilenmesi ve daha fazla kitlelere ulaşması gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü belgesel film festivallerinde etkinliklere halkın katılımı geniş kitlelerin katılımını ne yazık ki sağlayamıyoruz. Çünkü bu emeklerin bu kıymetli eserlerin ben daha fazla insana ulaştığında amacına ulaşacağına düşünenlerdenim. O yüzden de madem festival zamanında bu katılımı sağlayamıyoruz yılın farklı zamanlarında da bu etkinlikleri yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Sergide emeği olan başta Bedirhan Karakurluk hocam olmak üzere herkese teşekkür  ediyorum. "

1-49

5-13

4-24

3-31

2-46

Editör: Vasfiye Yılmaz