İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği iş birliğinde ülkemizde ilk defa açılan Haddecilik Bölümü için ilin önde gelen firmalarının destekleriyle Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan Bilgisayar Laboratuvarı’nın açılış töreni gerçekleşti.

Bilgisayar Laboratuvarı’nın kurdele kesimi ile başlayan açılış töreninde konuşma yapan Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz; ‘’Ülkemizin ilk ağır sanayi kuruluşu Demir Çelik fabrikasının Karabük'te temellerinin atılışı ile birlikte zaman içerisinde fabrikanın ürünlerini işlemek üzere Haddehaneler kurulmuştur.

Ülkemizin imarına, sanayisine hizmet eden haddehaneler aynı zamanda bir okul, bir eğitim yuvası olarak da hizmet vermiştir. İlimiz haddehanelerinde yetişen mühendisler, ustabaşılar ve işçiler memleketin dört bir yanında demir çelik sektöründe fabrikalarda görev almış, aranan kalifiye elemanlar olmuştur. Kısacası Karabük bu sektörde bir marka olmuştur. 

Yıllar içeresinde haddehanelerimizin üretim yöntemleri, makinaları, bilgi gereksinimi ve yasal mevzuatları bu işte çalışacak nitelikli işgücünün eğitimli olması gerekliliğini ortaya koymuştur. Bugün sektörün ülkemizde ki kurucusu KARDEMİR başta olmak üzere ilimizde faaliyet gösteren Haddehaneler çalışma hayatımızda en büyük istihdam kapısı olarak görülmektedir. Ancak yasal mevzuatlar ve çağın gerektirdiği nitelikli personel ihtiyacı Meslek Liselerimizin önemini bir kere daha ortaya koymuştur.

Bu gerçeği gören Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği yakın bir gelecekte ortaya çıkacak bu nitelikli çalışan kaynağını oluşturmak amacıyla İl İstihdam Kurulumuza bölüm açılışı talebinde bulunmuştur.

Talebimiz Sayın Valimiz ve kurul üyelerimiz tarafından uygun görülerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de üstün gayretleriyle Haddecilik bölümü açılmıştır.

Yeni açılan bir bölüm olması nedeniyle eğitim ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilmeye çalışılmaktadır. Aynı zam anda eğitim faaliyetlerinin bir bölümü de firmalarımızın fabrikalarında devam ettirilmektedir. 

Bu vesileyle bugün açılışını yaptığımız Bilgisayar Laboratuvarımızın kuruluşunda ve eğitim sürecinde katkı sağlayan firmalarımızın değerli temsilcilerine, bizlerle bu süreçte üstün gayretleriyle katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine, okulumuz müdür ve öğretmenlerine tanıtım sürecinde sektörün gelecekleri için önem arz ettiğine inanarak bölüm tercihi yapan Haddecilik-İzabecilik bölümü öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.

Çapraz’ın konuşmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, meslek liselerinin önemine değinerek bu anlamda destek veren tüm firmalara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bilgisayar Laboratuvarı’nın yapılması için katkı sağlayan firma temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi, program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.