AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin Mesajında, başta Karabüklü Metin Arslan ve Barış Efe olmak üzere istiklal ve istikbal davası için FETÖ ihanet çetesi mensubu hainlere karşı koyarken şehadete yürüyen 252 şehide Allah'tan rahmet dileyen Şahin, şunları kaydetti:

15 Temmuz 2016 günü, ülkemizde demokrasimizi hedef alan hain bir darbe girişimi yaşandı. Bu hain girişim, ülkemizin istikrarını, birlik ve beraberliğini hedef alarak milletimizin iradesini yok saymayı amaçlamıştır. 

O gece, milletimiz tanklara, tüfeklere, silahlı saldırılara karşı dik durmuş, meydanlara inmiştir.

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin onurlu duruşu ve eşi benzeri görülmemiş cesareti ile hain darbe girişimi püskürtülmüştür. Türk Milleti, verdiği ikinci kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini ilan etmiştir.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu destanın kahramanlarıdır. Onlar, bu toprakları vatan yapan, bayrağımızı dalgalandıran yiğitlerdir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi ve şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için çok önemlidir. 

Bu düşüncelerle hain darbe girişiminin 7. Yıl dönümünde, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize sıhhat diliyorum. 

Rabbim ülkemizi ve milletimizi korusun. “