MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt'ın "Beraber siyaset yapalım" dediği ve Karabük Belediye Meclis Üyeliğine adaylık teklifi getirdiği Murat Karagül ile ilgili ağır eleştiri getirdi.

Kimse siyasi çıkarlar uğruna MHP'nin adını ağzına alamayacağını altını çizen, MHP İl Başkanı Gedikoğlu,  geçtiğimiz 15 Mayıs Genel Seçimlerinde ikinci sıra aday yapılan ve birinci sıra aday yapılmadığından adaylıktan çekilen Murat Karagül'ün MHP ile hiç bir ilişkisi olmadığını belirtti.

"28. Dönem milletvekili seçimlerinde MHP Karabük 2. Sıra milletvekili adayı olan Murat Karagül teşkilatımızın aldığı karara uymayarak adaylıktan çekilmiştir. 4 Temmuz 2023 tarihinde disiplin kurulu kararı ile Milliyetçi Hareket Partisinden ihraç edilmiş ve parti ile resmi bağı kalmamıştır."  diyen MHP'li Gedikoğlu açıklamasına şu ifadelere yer verdi;

"Konu şahsın yapılan haberde Milliyetçi Hareket Partisi ile bir ilişiği halen devam etmekte gibi görülüp, partimizde hiç bir görevi, işi, ilişiği olmamaktadır. Medyada çıkan haberlerde MHP'yle ilişkisi varmış gibi yansıtılması, gerçeği yansıtmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi,  şahsi menfaatlerinin yer ve sıra kavgası ya da nefis ile yönetilen bir parti değildir. Teşkilatımız davası için yeri geldiğinde can verecek teşkilat mensuplarının içinde Taş Medreselileri ve davası için cefa çekmiş 80 öncesi ülkücülerinin aynı zamanda da yüzbinlerce ülkü ocakları mensubunun şerefle taşıdığı kutsal bir davanın neferlerinin olduğu yüce bir davadır. Hiç kimse bundan böyle Milliyetçi ve Ülkücü hareketin adını kendi siyasi emelleri ve çıkarları adına ağzına almamasını üstüne basarak söylüyor ve uyarıyorum.

Kamuoyuna dikkatle duyurulur."