Kadın Çocuk Engelli Politikaları Başkanı Av. Dilek Ünver mesajında;

"Kadın; bazen marifetli bir iş insanı, bazen müstesna bir siyasetçi, bazen de bağında bahçesinde bir emekçi, bazen tezgahtaki alın teri, bazen toprakta bereket izi bazen de gönüllerdeki zerafet pırıltısıdır. 

Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal,kültürel, etnik, dini ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir.

Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır. Osmanlı’dan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo –kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki; İstiklal savaşının Nene Hatun'u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş'u bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşamdaki yerinin sağlamlaşması ve hak ettiği saygıyı görmesi için bizler de elimizden geleni yapacağız. Bir günün değil her günün kadınlar günü olduğu bir toplumsal bilinç oluşturmak için mücadele edeceğiz.

Asla unutulmamalıdır ki; “İstikbal, neslin emanetçisi olan kadınlarımızın ellerinde şekillenecektir.” Bu vesile ile başta Şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.”