Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, dün gerçekleştirilen MHP İl Kongresinde yaptığı konuşma ile önümüzdeki günlerde çok tartışılacak gündeme damgasını vurdu.

Başkan Vergili, AK Parti içinde kendisini hedef alanlara karşı Cumhur ittifakını bozmaya çalışan FETÖ artıkları.” Dedi.

“Son zamanlarda şöyle bir söylemler var; ‘Rafet Vergili, Cumhur İttifakının karşısında. Nasıl cumhur ittifakının karşısındayız? Tayyip Bey 98 Bin oy aldı, AK Parti 59 Bin 500 oy aldı. Nerde Milliyetçi Hareket Partisinin oyları o zaman? Nasıl karşısındayız? Nasıl bir propaganda yapmışız? Bir tane fire bile vermedik bu güne kadar.” Diye konuşan Vergili, “15 Temmuzdan sonra Tayyip beyin hakkında bir tek söylemde bulunduk mu? Tabi yörenin hizmetleri ile ilgili AK Parti hakkında söylemlerde bulunmuş olabiliriz, bulunduk da. Eski il başkanları ile ilgili söylemlerde bulunduk. Bizim en tabi hakkımızdır eleştirmek, bizde eleştiriliyoruz.” Dedi.

Vergili, önümüzdeki günlerde çok tartışılacak konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Şuanda söylenen söz şu; ‘Cumhur ittifakının rencide edecek şekilde, Cumhur ittifakını sıkıntıya sokacak şekilde Rafet Vergili söylemlerde bulunuyor.’ Bende diyorum ki, kim sıkıntıya düşüyorsa çıksın boyunu bir görelim bakalım. Onlar AK Partili mi değil mi bir görelim bakalım. Bugün FETÖ'nün limanı olmayan tek parti Milliyetçi Hareket Partisidir. Şuanda AK Partinin içerisindeki FETÖ artıkları Karabük'teki Cumhur İttifakını zedelemeye çalışmaktadır. AK Parti'de bu oyuna gelmeyecek.

15 yıldan bu tarafa bizi hiç bir zaman, hiç biriniz yalnız bırakmadınız. Bu beraberlikten Karabük'te yapılmayacak işlere imza attık ve Milliyetçi Hareket Partisi, önümüzdeki en az 200 yıla Karabük'te belediye hizmetleri olarak imzasını atmıştır.”