Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında 11. " Süslü Kadınlar Bisiklet Turu " yapıldı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, çiçeklerle süsledikleri bisikletlerine , “kadın sokağa çıkarsa Dünya değişir”, "Bisiklet En İyi Psikologdur", "Bisiklet Güzelleştirir" yazılı pankartlar astı.

Etkinliğe Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de katılarak kadınlara destek verdi. Etkinliğin Safranbolu'daki temsilcisi Zülfiye Eraslan Özcan, yaptığı konuşmada, turun 11'incisini düzenlediklerini belirtti. Etkinliğe erkekler de katılarak katkıda bulundu.

“Karbon salınımını azaltmak için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz”

Etkinlikte konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi: “Kadınlarımıza, erkeklerimize, çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum öncelikle. Çünkü her yıl düzenlenen bu etkinliğin bir amacı var elbette. Dünyamızda şu anda iklim krizi hat safhada. Bununla uğraşıyoruz, mücadele ediyoruz. Biz de Safranbolu’daki kadınlarımızla, çocuklarımızla, erkeklerimizle mesaj vermek istiyoruz. Karbon salınımını azaltmak için bisiklet kullanımı çok önemli. Bisiklet kullananlara da trafikte yol vermek onların varlığını kabul etmek çok önemli. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Bisikletleri ile Misak-ı Milli meydanından hareket eden onlarca vatandaş Sadri Artunç Caddesi ve Flamingo yolunda bisikletlerini sürerek tekrar Misak-ı Milli meydanına geldi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

bisiklet9bisiklet8bisiklet7bisiklet5bisiklet6bisiklet4bisiklet3bisiklet2bisiklet1