AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Ali Keskinkılıç, 2000’li yıllardan sonra yeni bilgi ve teknolojinin tüm dünyada insan hayatını etkisi altına aldığını söyledi. Teknolojinin beraberinde yeni iş alanları ve yeni meslekleri getirdiğini kaydetti. Gençlere, “Bu çağ sizin çağınız. Geleceğimiz size emanet. Gençlere teknoloji, savunmak sanayi, demir-çelik-metal sanayi alanında iş projeleri geliştiriyoruz” diye seslendi.

Keskinkılıç, seçim çalışmaları kapsamında Karabük ve Eskipazar’da gençlik merkezlerini ziyaret etti. Burada çeşitli eğitim programına katılan gençlerle, yeni meslekler, savunma sanayide gelinen nokta ve teknolojideki son gelişmeler üzerine sohbet etti.

Dünyanın artık hızla değişim yaşadığına dikkat çeken Keskinkılıç, bu değişimin yeni iş alanları, yeni meslekler ortaya çıkardığını söyledi. Yeni mesleklerin hemen hepsinin teknoloji ile iç içe olduğunu, bu nedenle teknoloji okuryazarlığının yeni dünyada önemli bir yer tutacağına işaret etti.

Yeni nesilin teknoloji ile barışık bir nesil olduğuna vurgu yapan Keskinkılıç, savunma sanayi, sanayi ve teknoloji bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nda bulunduğu görevlerden örnekler verdi. gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Gençlerin X,y,z kuşağı gibi isimlerle tanımlandığını belirten Keskinkılıç, bu dönemin yeni bir çağ olduğunu önümüzdeki yıllarda bu çağın “gençlik çağı” olarak adlandırılanacağını söyledi. 

Keskinkılıç şöyle konuştu: “Eskiden en önemli şey tecrübeydi. Yaş almış, deneyimli insanların tecrübeleri önemliydi. 2000’li yıllardan sonra yeni bilgi ve teknoloji insanlığa hakim olmaya başladı. İşte bu dünya öyle bir değişime uğradı ki bu değişikliğin adına gençlik çağı diyoruz.  İlk çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ gibi tarihsel çağlar var ya işte şimdi yeni bir çağ başladı adı gençlik çağı. 2020’lerden itibaren dünya gençlik çağına girdi, belki 2000’lerin başı da diyebiliriz.”

Gençlere teknoloji, savunma sanayi, demir-çelik-metal sanayi gibi alanlarda istihdam sağlanması için projeler geliştirdiklerini anlatan Keskinkılıç, “Karabük’ümüzün işsiz gençlerine istihdam sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Eskipazar OSB’de önemli bir aşamaya gelindi. Burada pek çok alanda iş imkanı olacak, en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

Editör: Vasfiye Yılmaz