Safranbolu Belediyesi uygulanmaya konulması planlanan ve vatandaşlara çeşitli bilgilere kolayca erişim imkânı sağlayacak Coğrafi Bilgi Sisteminin bir alt yapısı olan 'Bulut Kent Bilgi Sistemi'ne geçilmesine yönelik çalışmalara başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Safranbolu Belediyesi Müdürlüklerine, ana hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen uygulamalı eğitim programı ile sistem anlatıldı.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Bu sistem ile saha çalışması ve arşiv sayısallaştırılması karar destek sistemi kurulacak. Bina, ruhsat, mekansal altyapı ve diğer ilgili veriler sistem ile yönetilecek." dedi.

Önemli Miktarda Tasarruf Sağlayacak

Sistem ile önemli oranda tasarruf sağlanacağını ifade eden Başkan Elif Köse, "Aynı zamanda hizmet kalitesi de artacak. He zaman olduğu gibi amacımız Safranbolu’muzun en iyi hizmeti alabilmesi. Bu vesile ile davetimizi kırmayarak eğitim veren Bakanlık personeline teşekkür ediyorum. Bu hizmete bir an önce geçilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi