Karabük Kent Meydanında geçtiğimiz yıl başlayan Millet Bahçesi inşaatının ‘Kamuda Tasarruf Tedbirleri’ kapsamında durduğu kamuya yansımıştı.

Karabük şehir merkezinin ortasında 180 Bin metre karelik bir alanda süren Millet Bahçesi inşaatının durduğu haberlerinin hemen ardından, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç projenin devam etmesi ve zamanında bitirilmesi için bakanlıklar nezdinde çalışmalar yaptıklarını açıklamışlardı.

Bugün de Milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Millet Bahçesinin inşaat alanında incelemeler yaptılar.

Yer ve duvar kaplamalarında Eskipazar taşı ile Eflani Mermerinin kullanıldığı Millet Bahçesi inşaatının devam ettiğini belirten Milletvekilleri Keskinkılıç ve Şahin, yüzde 40’larda olan inşaatın yılsonuna kadar yüzde 70 ve 80 oranında tamamlanacağını ifade ettiler.

Milletvekili Keskinkılıç, “Kent Meydanı, Millet Bahçesi inşaatı durduruldu diyenler şimdi buraya yanımıza gelsinler. Hani durduydu? Tüm hızıyla çalışma devam ediyor ve bitinceye kadar da aralıksız devam edecek.” Dedi ve konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Millet Bahçesi İnşaatı durmadı çalışmaya da devam edecek. İnşallah en kısa zamanda bitireceğiz ve belediyemize teslim edeceğiz. Çalışmalar durmadı, müteahhit kardeşimiz çalışmalarına devam ediyor. Programı tahmin ettiğimiz zamanda bitireceğiz ama tabii bu tip işlerde bir iki ay sapmalar olabilir.”

Milletvekili Şahin ise proje ile ilgili “Türkiye genelinde 81 ili ilgilendiren bir genelge Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlandı. O kapsamda birtakım işlerimiz durdu, birtakım işlerimiz yavaşlamak durumunda kaldı ama siz de gördüğünüz gibi burada müteahhit firmamız çalışmalarına devam ediyor. Tahminimize göre burada çalışmalar devam edeceğine göre yılsonu itibariyle herhalde aşağı yukarı yüzde 70-80’lere gelir. Zamanında işleri bitirmeye muvaffak olacağımızı tahmin ediyoruz.

Firma yetkililerimizle biz görüşüyoruz, görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Onlardaki bu kararlılığı da görüyoruz. Dolayısıyla burada bir sıkıntı öngörmüyoruz. Firmamız bu işlerin imalatını gerçekleştirmek üzere tüm malzemeleri tedarik etti. Dolayısıyla burada bu imalatları büyük ölçüde gerçekleştirmek üzere elinde malzeme de var, insan kaynağı da var. Bunları gerçekleştirmek üzere hem maddi kararlılığı var, hem de motivasyonu da var. Bu da bizi açıkçası gayet mutlu ve memnun ediyor. Karabük halkı rahat olsun. Millet Bahçemiz burada mezbelelik olarak kalmayacak. El birliğiyle burada bu iş yeri bitirmeye muvaffak olacağız.” Diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da Millet Bahçesinin, halkın rahat nefes aldığı ve bir çok imkanlarından yararlanabileceği güzel bir yer olacağını belirterek “Gördüğünüz üzere hızlı bir çalışma devam ediyor. Aynı çalışma yine şöyle etrafımıza baktığımızda Kartaltepe'de yeni evim projesi kapsamındaki projemizin devam ettiğini görüyoruz. Yine burada seçimden önce sürece dahil etmiş olduğumuz soğuk TOKİ üçüncü etap çalışmalarımızda hız kesmeden devam ediyor. Aynı şekilde bugün burada da yine vekillerimizin, il başkanımızın da çabalarıyla millet bahçemiz hayat buluyor. Millet Bahçesinin şehrimizin kültür anlamında, sosyal yaşam anlamında yine yeşil alan, spor anlamında ciddi bir katkısı olacak. Bu alanı hakikaten halkımızın hizmetine açacağımız için çok heyecanlıyız.

Aynı şekilde belediye olarak biz de bu hizmet furyasını hızlandırıyoruz. Şimdi tam karşımda saat kulesinin o rampalarını güzel çalışmalar, uygulamalar yapıyoruz. Orayı da halkımızın hizmetine sunacağız. Yine arkamızda 300 araçlık bir otoparkı kısa bir dönemde kazandırdık. İlave otoparklarımızı yapacağız. İnşallah kısa bir dönemde burayı teslim alıp Karabük'ün hak ettiği o kaliteli sosyal hayatı, yeşil alanı ve sportif alan kültür alanlarını hizmete sunacağız.” Diye konuştu.  

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ise seçimlerde kamuoyu ile paylaşılan tüm projelerin hayata geçirilmesi için hem takipçisi olduklarını, hem de çalışmaların içinde bulunduklarını belirtti.

İl Başkan Salt, “Bizler seçim döneminde projelerimizle alakalı bir takım söylemlerde bulunmuştuk. Bunları gündeme getirmiştik. Hemen seçimin akabinde yaklaşık 2 aylık bir süreci geride bıraktık. Bunları hayata geçirebilme anlamında da çok hızlı bir şekilde devam eden bu çalışmaları takip ediyoruz, takipçi oluyoruz. Mümkün olabildiğince hemen hemen her hafta, 15 günde bir, bir bakanlıkla randevumuzu alıp bakanlarımızla, bakan yardımcılarımızla, geniş kapsamlı Karabük heyeti olarak milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla ziyaret ediyoruz, taleplerimizi iletiyoruz. Valimizin de içinde bulunduğu bir Karabük heyetiyle bu çalışmaları yerinde inceleme imkanımız oluyor ve bakanlarımıza burayla alakalı bilgilendirme imkanımız oluyor. Burada alacağımız katkılarla alakalı taleplerimizi iletebiliyoruz. Millet Bahçesinin de bitirilip, en güzel şekilde Karabük halkının hizmetine sokacağız.” Dedi.

6-37

5-55

4-86

3-113

2-153

1-189

Editör: Ergün Başkaya