Safranbolu’da 19 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelen nitelikli dolandırıcılık girişimi, polis ekiplerinin dikkati sayesinde sonuçsuz kaldı.

E.G. isimli vatandaşı telefonla arayan bir şahıs, kendisini jandarma personeli olarak tanıtarak banka hesapları ve evinde bulunan para ile altınlar hakkında bilgi almaya çalıştı. Şahıs, vatandaşın kartlarını güvende tutmak bahanesiyle telefonuna gelen şifreyi paylaşmasını istedi. Paylaşılan şifre sonrası vatandaşın hesabından 10 bin lira çekildi.

Dolandırıcılar ayrıca, parmak izi incelemesi yapılacağı bahanesiyle vatandaştan evdeki 35 bin lira nakit ve 105 gram ağırlığında 3 bileziği hazırlamasını talep etti. Ertesi gün parayı ve altınları almak için vatandaşı yeniden arayan şahıslar, evine gönderdikleri kişiye teslim etmesi yönünde telkinde bulundu.

Vatandaş durumu komşusuna da aktardı. Şüpheliyi gören komşusunun fark etmesi üzerine şahıs kaçmaya çalıştı. Ancak o sırada ikametinde görev istirahatinde olan Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru tarafından bina çıkışında yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suça karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Ayrıca, polis, asker veya savcı kimliğiyle arayıp para talep eden kişilere asla itibar edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi