Karabük Üniversitesi Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme (SİMGE) Kulübü “İletişimde Kariyer Zirvesi” etkinliği düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Stratejik İlişkiler ve İmaj Geliştirme (SİMGE) Kulübü tarafından düzenlenen “İletişimde Kariyer Zirvesi” etkinliğinde Yıldızlar Holding’in kurucusu ve Ted X Konuşmacısı Hasan Yıldız konuşmacı olarak yer aldı. Hamit Çepni Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram ile akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Yıldız, kaleme aldığı “Gelecek Henüz Avuçlarınızda” adlı kitabını gençlere armağan ettiğini belirterek, “Uzun yıllardır Türkiye’nin tüm üniversitelerinde, üniversiteli gençlere tamamen gönüllülük esaslı konferanslar veren abileriyim. Kitabım da gençlere armağanım. Kamuda ve özel sektörde başarılı insanların fırsat buldukça ülkemizin geleceği olan nesillerimizle bir araya gelmesine inanan birisiyim. Dünyada para ve makam el değiştiriyor. Güçlü nesiller yetiştirmek için bilgi ve tecrübenin paylaşılmasına inanan birisiyim. Biz nesillerimizi, ülkemizi dünyanın her yerinde daha iyi temsil edebilmeleri için çok daha iyi şekilde her konuda, her alanda iyi bilgilendirmemiz gerektiğini inanıyorum. Ülkemizin gençlerine sonsuz güveniyorum. Her gittiğim üniversitede de şunu söylerim ‘Gençler size çok güveniyorum. Siz şimdi Türk gençlerisiniz.’ Dünyanın her yerinde çocukların ve kadınların yüzlerinin gülmesindeki en büyük faktörlerden biri de Türkiye olacak. Hepimizin bildiği bir şey var. Yakın bir zamandır, yaklaşık 8 aydır dünyanın gözü önünde çok büyük soykırım yapılıyor.  Ben şuna inanıyorum. Dünyanın her yerindeki soykırım ve masumlara yapılan şiddetlerin en etkili, en iyi şekilde karşısında duracak yine Türkiye diyorum. Biz devlet büyüklerimize ve gençlerimize sonsuz güveniyoruz. Türkiye masumların hep yanında, yanında olmaya da çalışacaktır. Ben de bir karar aldım. Gücümüzün yettiği, nefesimizin yettiği sürece asla susmayacağız” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen etkinlikte, iletişim ve kariyer planlaması konularında öğrencilere yol göstermeyi amaçlayan Yıldız, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada, başarılı bir kariyer için gerekli iletişim becerileri ve kişisel marka yönetimi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, sosyal medya kullanımının profesyonel hayatta nasıl etkin bir araç olabileceğine dair ipuçları da sundu.

Etkinliğe katılan öğrenciler, Yıldız’ın tecrübelerini ve tavsiyelerini dinleyip sektör hakkında öğrenmek istediklerini sorarak bilgi sahibi oldu. Program sonunda Yıldız, imzaladığı kitabını öğrencilere hediye etti.

Editör: Özenay Kahriman