Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Eğitimde Zorbalıksemineri gerçekleştirildi. 

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun düzenlediği seminerde “Eğitimde Zorbalık” konusu ele alındı. Seminerde akran zorbalığı, zorbalığa iten nedenler, zorbalığa karşı yapılabilecekler, zorbalık ve siber zorbalık, iletişim ve iletişimsizlik gibi konu başlıklarına değinildi. 

Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen seminere, Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. 

Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Eğitimde Zorbalık konusunun formasyon eğitimi alan öğrencilere fayda sağlayacağını bildirerek,  “Eğitimde Zorbalık her şeyin ötesinde. Hepiniz birer anne baba olacaksınız, birer ebeveyn olacaksınız ve çocuk yetiştireceksiniz.

Eğitim ailede başlar, okulda devam eder ve toplumda da bu sürer. Eğitim, dinamik bir süreç, insanın hayatı boyunca devam eden bir olgu. Bu nedenle bugün belirlediğimiz ‘Eğitimde Zorbalık’ konusu genel olarak sadece eğitimin konusu da olmaktan ötedir. Bizlere eğitimciler olarak çok büyük görevler düşüyor.

Bizler topluma katkı sunmak adına devlete, millete katkı sunmak için eğitimleri aldığımız bu dönemlerde üniversite hayatımızda bu bilinci de geliştirmemiz gerekir. Çok değerli eğitimcilerimiz, bize ‘Okullarda nasıl bununla ilgili bir görev ifa edebiliriz? Nasıl kendimizi geliştiririz? Konunun önemi nedir, sonuçları nelerdir?’ sorularını cevaplayarak detaylı bir şekilde sunumlarını yapacaklar, bizlere faydalı olmaya ve katkı sunmaya çalışacaklar.

Onlara da şimdiden çok teşekkür ediyorum. Başta eğitimcilerimiz olmak üzere hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Düzenlenen programda Safranbolu Emek Ortaokulu Psikoloji Danışmanı Tülay Dönekbaş, akran zorbalığı, zorbalığa iten neden ve zorbalığa karşı yapılabilecekler, Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Leyla Cengiz ise zorbalık ve siber zorbalık ile ilgili bilgiler ve Karabük Bilim ve Sanat Merkezi Psikoloji Danışmanı Abdulkadir Berber ise iletişim ve iletişimsizlik hususunda uygulamalı şekilde öğrencileri bilgilendirdi. 

Seminerin sonunda Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, eğitimcilere teşekkür belgesi takdim etti.