Altınsafran Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ergün Akgün ve beraberindeki heyet, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Rektör Kırışık’a, KBÜ iş birliğinde gerçekleşen “Uluslararası Öğrenciler Safranbolu Kültür Elçimiz Oluyor” adlı projenin sürecine ilişkin bilgi verildi. 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Altınsafran Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ergün Akgün, Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Saidbek Boltabayev ve Ramazan Uzuntarla, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Dursun ve Cibutili öğrenci Hasan Bouraleh’i Rektörlük Makamında misafir etti. 

Altınsafran Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ergün Akgün ve beraberindekiler, projenin süreçleri hakkında Rektör Kırışık’a bilgi aktardı. Proje kapsamında, projede yer alan uluslararası öğrencilerin, Safranbolu’nun kültür, tarih ve geleneklerini daha yakından tanıyarak kendi ülkelerine döndüklerinde birer kültür elçisi olmaları amaçlanıyor. 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Altınsafran Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ergün Akgün ve beraberindekilere, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uluslararası öğrencilerimizin projelerle daha fazla entegre olmaları, kendi kültürlerini tanımaları ve Safranbolu’nun zenginliklerini paylaşmaları bizim için önemli. Bu anlamlı ziyaret ve projeniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Ziyaret kapsamında ayrıca Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenecek Türkiye’nin ilk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’e uluslararası öğrencilerin katılımı konusunda görüşülerek Altın Safran Uluslararası Öğrenci Derneğinin Sosyalfest’e destek olması kararlaştırıldı. 

Görüşme hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.