2023-2024 yıllarını kapsayan KARDEMİR A.Ş. Toplu İş Sözleşme taslağı geçtiğimiz günlerde Özçelik İş Sendikası tarafından işveren tarafına teslim edilmişti ve ardından da bugün müzakere sürecinin ilk oturumu gerçekleştirildi.

Oturuma Özçelik İş Sendikasını temsilen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve şube yönetimi katıldı.

İçinde ücret maddelerinin bulunmadığı 47 idari madde üzerinde anlaşmanın sağlandığı bu günkü ilk oturum bitti ve görüşmeler 3 Şubat Cuma günü ikinci oturumla devam edecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Kenan Yılmaz "KARDEMİR'deki emekçi kardeşlerimizin hak ve menfaatlerinin daha da artırılması için büyük bir heves ve heyecanla süreci başlattık.

Son dönemde ülkemizdeki hayat pahalılığı ve enflasyon ortamı herkesin malumu. Böylesi zorlu geçim koşullarında bu sürecin startını verdik.

Genel Başkanımız Yunus Değirmenci'nin değerli katkı ve destekleriyle, sahadaki üyelerimizin kararlı duruşuyla, Karabük'te sendikal kadromuzun azim dolu çalışmalarıyla, işveren tarafımızın anlayışlı bakış açıları sayesinde inşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yılmaz, KARDEMİR , KARÇEL ve KARDÖKMAK çalışanlarının banka maaş promosyon görüşmelerinin devam ettiğini ve sonuçlandığında paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Editör: Ergün Başkaya