Kardemir Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR A.Ş.) 23 Ekim 2023 tarihinde Olağanüstü Genel Kurulunu yapacak.

KARDEMİR’in Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada; Önümüzdeki Ekim ayının 23’Ünde Seçimli Genel Kurulun yapılacağı açıklandı.

KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00'de Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi - KARABÜK adresinde ekteki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurulunun yapılmasına ayrıca;

Grupların Yönetim Kurulu Üyeleri adaylarının seçimi için "A" grubu hisse sahiplerinin, "B" grubu hisse sahiplerinin ve "D" grubu hisse sahiplerinin Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi - KARABÜK adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00'da ayrı ayrı toplanarak adaylarını belirlemelerine karar verilmiştir.” Denildi.

Genel Kurul Gündem Maddelerinde ise, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.'nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı izinlerin verilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakkının belirlenmesi ve Şirketin pay geri alımı işlemleri hakkında bilgi verilmesi yer alıyor.

Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin kimler olacağı merakla beklenirken, Kardemir’in şu anki 11 kişilik yönetimin üçü boş halde duruyor.

23 Ekim’de yapılacak olan genel kurulda, yıllardır Kardemir yönetimini oluşturan hakim hissedar ailelerden Yolbulan ve Güleçler’in yeniden yönetimde yer alıp almayacağı ve alacaklarsa, kaç kişiyle yönetimde olacakları da merakla bekleniyor.

Kardemir’in şu anki Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor; Prof. Dr. İsmail Demir, Ömer Demirhan, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Fatih Mehmet Erkoç, Kamil Güleç, Muhammed Ali Oflaz, Mustafa Aydın ve Yusuf Canbolat.