1999 yılında Bartın İnkumu'nda boğularak hayatını kaybeden Ersin Coşkun adına yapılan çeşme, önceki dönem belediye çalışmalarında yıkılmıştı.

Bu durum karşısında üzülen baba Mesut Coşkun, konuyu Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'ye bildirdi. Başkan Köse ise yeni yapılan çeşmeye Ersin Coşkun adını verdi. Oğlunun adının tekrardan çeşmede yaşatılmasının mutluluğunu yaşayan Coşkun, Başkan Köse'ye minnettar olduğunu belirtti.

Sadri Artunç Caddesi üzerinde yer alan çeşme 1999 yılında Bartın İnkumu’nda denizde boğularak vefat eden mühendislik bölümü öğrencisi Ersin Coşkun’un babası Mesut Coşkun tarafından yaptırılmıştı.

Mesut Coşkun vefat eden oğlunun adının da verileceği çeşme için dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ceylan’dan izin almış ve gerekli ücretleri ödeyerek çeşmenin yapımı gerçekleşmişti.

Cadde üzerinde oturma alanlarının bulunduğu bölgede yapılan ve üzerinde merhum Ersin Coşkun’un ismi yazan çeşme, önceki dönem belediye çalışmalarında yıkılmış ve yerine bir vakıf tarafından yeni bir çeşme yaptırılmıştı.  Elif Köse’nin Belediye Başkanlığı dönemi ile vakıf çeşmesi Safranbolu Belediye binasının arka kısmında yer alan parka taşındı.

Sadri Artunç Caddesi üzerinde özel tasarım dinlenme alanları projesi ile birlikte, 1999’da vefat eden Ersin Coşkun’un ismi yeni yapılan çeşmede tekrar yaşatıldı. Oğlunun isminin tekrar eski yerinde olacağını öğrenen baba Mesut Coşkun merhum oğlu ve ailesi adına duyduğu heyecan ve sevinçle Safranbolu Belediyesi Sadri Artunç Caddesi konsept dinlenme alanı açılışına katıldı. 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Mesut Coşkun’a çiçek takdim ederken; kaybettiği oğlu için tekrar başsağlığı diledi. Mesut Coşkun ise yaptığı açıklamada Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye minnettar olduğunu dile getirerek: ‘’Oğlumun ismi yeniden buradaki çeşmede yaşayacak. Başkan Elif Köse’ye çok teşekkür ederim. Adalet yerini buldu’’ dedi.

2-92

!

Editör: Vasfiye Yılmaz