Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR A.Ş.) Bugün yaptığı genel kurulda, yeni yönetim kurulu üyelerini üç yıllığına belirlemiş oldu.

Sabahtan yapılan seçimlerde Kardemir A, B ve D Grubu Yönetime girecek isimleri belirledi ve öğleden sonra ise hissedarların oyuna sundu.

Yapılan oylamalarda Kardemir A.Ş’nin geçtiğimiz dönem yönetimini oluşturanlar arasında her hangi bir değişiklik olmadı.

Prof. Dr. İsmail Demir, Fatih Mehmet Erkoç. Ömer Demirhan, Muhammet Ali Oflaz, Kamil Güleç, Mustafa Aydın ve Yusuf Canbolat şirketin yedi kişilik yönetiminde yer aldı.

Sermaye Piyasası Kurulunu temsilen Kardemir A.Ş’nin dört kişilik bağımsız yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Hacı Abdullah Kaya ve Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari

KARDEMİR'DE YOLBULAN AİLESİ TARİH OLDU

Kardemir A.Ş’nin uzun yıllar yönetiminde 4 kişi ile yer alan hakim hissedarlardan Yolbulan ailesi ise artık yönetim kurulunda yok.

20 Yıl Kardemir’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan rahmetli Mutullah Yolbulan’dan sonra iki dönem oğlu Mustafa Yolbulan yönetimde yer almıştı ve iki yıl önce de yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmişti.

Bundan sonra da Yolbulan ailesinden kimsenin yönetimde yer almasının söz konusu olmayacağı yorumları yapılıyor.