Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olmak üzere 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki yıkıcı büyük depremle sarsılan bölgeye yardım için Karabük Valiliği teyakkuz haline geçmişti. Felaketin hemen ardından acil koduyla toplanan İl Koordinasyon Kurulu deprem bölgesine yapılacak yardım ve destekleri görüşmüş ardından vakit kaybetmeden ekiplerin gerekli araç ve gereçlerle birlikte ihtiyaç malzemelerinin afet bölgesine sevkini gerçekleştirmişti.

Bununla yetinmeyen Karabük Valiliği deprem bölgesinde yaraların bir an önce sarılması ve ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede depremzedelerin ihtiyaçlarının acil olarak giderilmesi için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Karabük'te yaşayan vatandaşların büyük bir duyarlılıkla kampanyaya ilgi göstermesi yetkili ve ilgililerce sevinçle karşılandı. 

Konuyla ilgili bir teşekkür mesajı yayımlayan Karabük Valiliği yardım kampanyasının devam ettiğini belirterek, 
"Teşekkürler Karabük...
Sizlerle birlikte depremin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz...
" ifadelerini kullandı.

Yardım çalışmaları devam ediyor

Yardımların afet bölgelerine bir an önce ulaştırılması için koordinasyon merkezinde hummalı çalışmalar devam ediyor. 

Ayni yardım kampanyasıyla malzemelerin kabul edildiği Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıflarında, Gençlik merkezlerinde, spor tesislerinde, yurt müdürlüklerinde, Köy ve Mahalle Muhtarlıklarında toplanan yardım malzemeleri koordinasyon merkezinde istiflenip düzenlerek deprem bölgesine ulaştırılma üzere hazırlanıyor.

Milli Yas İlan Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yayımlanan yazılı açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir" ifadeleri kullanıldı.
 

Editör: Haber Merkezi