Dina’nın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Avukatı Kerim Bahadır Şeker'in, Karabük’te 16 yaşındaki siyahi bir kıza fuhuş yaptırıldığını iddia etmesi Karabük'ü bir anda ulusal basının gündemine taşıdı.

Karabük’te Filyos Çayı’nda ölü halde bulunan 17 yaşındaki Gabonlu öğrenci Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun soruşturması devam ederken kendisine yönelik taciz ve zorla fuhuş iddiaları gündemdeki yerini koruyor. 

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Avukatı Kerim Bahadır Şeker, Karabük’te 16 yaşındaki siyah bir kıza fuhuş yaptırıldığını iddia etti.

Avukat Şeker'in, “16 yaşında bir siyah kız çocuğuna otelde fuhuş çetesiyle zorla fuhuş yaptırıldığını ve basıldığını duydum. Karabük’te artık çete, örgüt ya da öyle bir kumpas mı var? Örgütlü şekilde mi çalışıyorlar amaçları nedir?” şeklindeki söylemleri ise Karabük'te bomba etkisi yarattı.

Soruşma kapsamında araştırmalar yapan Avukat Şeker, Dina’nın annesine attığı mesajları açıklarken, “Mesajlarda, ‘Anne bana 300 bin frank teklif ettiler. Birlikte olmak istiyorlar’ diyor. Bununla alakalı delilleri dosyaya sunacağız” şeklinde ifadeler kullanması 'Karabük'te fuhuş çetesi mi var?' sorusunu akıllara getirdi.

Diğer taraftan Karabük Barosu Başkanı Emrah Köklü'nün, “Söylentileri duydum” şeklinde açıklama yapması şehirdeki söylentilerin ne kadar ayyuka çıktığını gösterdi.

Konuyla ilgili olarak, bahsi geçen 16 yaşındaki kız hakkındaki fuhuş iddialarını duymadığını belirten Karabük Barosu Başkanı Emrah Köklü, bölgedeki fuhuş çetesi iddialarına ilişkin ise “Afrika kökenli öğrencilerde bir fuhuş durumu var. Zorlanıp zorlanmadıkları hususunu bilmiyorum ama Karabük’te bu söylentiler benim de kulağıma geldi” açıklaması yaptı.

Teyakkuz durumundayız

Öte yandan Gabonlu Dina’nın şüpheli ölümüne ilişkin olarak da Köklü, “Barolar Birliği ve birçok kadın hakları platformu beni aradı. Kadın hakları çok zor bir mücadele. Sonrasında kadın düşmanlarının eline koz verecek bir durum olmasın diye bekledik. Bir teyakkuz durumunda da hazırız” şeklinde konuştu.

DİNA'NIN CENAZESİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ, ELÇİLİK İSYAN ETTİ DİNA'NIN CENAZESİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ, ELÇİLİK İSYAN ETTİ

AFRİKA GABONLU ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARININ ÖLÜMÜNE İSYAN ETTİ AFRİKA GABONLU ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARININ ÖLÜMÜNE İSYAN ETTİ

GABONLU ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ GABONLU ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ TUTUKLAMA KARARINA İTİRAZ

EMNİYET MÜDÜRÜ YIRTAR GABONLU ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU EMNİYET MÜDÜRÜ YIRTAR GABONLU ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Editör: Haber Merkezi