Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, Karabük genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

İl genelinde 112 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, ekipler yolları açmak için aralıksız çalışıyor.

Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; yoğun kar yağışı nedeniyle Merkeze bağlı 3, Eflani’de 54, Eskipazar’da 10, Safranbolu’da 35 ve Yenice’de 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Ovacık ilçesinde ise kapalı köy yolunun bulunmadığı bildirildi.

Valilik açıklamasında, İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü vurgulandı. Bu kapsamda, Karabük genelinde 7 greyder, 2 kar küreme bıçaklı kamyon, 6 beko loader ve 6 pick-up ile kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için yoğun mesai harcanıyor.

Yetkililer, kar yağışının etkisini sürdürmesi ihtimaline karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

T A B L O-1

Kaynak: Haber Merkezi