Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Haziran ayı içerisinde yapmış oldukları çalışmalar ve hizmetler ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında detayları kamuoyu ile paylaştı.

Çapraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bilgilendirme Seminerleri Düzenledik

6 Haziran tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Arabulucu & Avukat Hakan Yılmaz iş birliğinde “İş ve Ticari Uyuşmazlıklarda Alternatif Çözüm Yolları ve Arabuluculuk” konulu bilgilendirme semineri gerçekleşti. KTSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda; arabuluculuğun tanımı, hangi yollarda arabulucuya başvurulması gerektiği, işleyişi ve avantajları konusunda bilgilendirme yapıldı. Seminerin ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

KARDEMİR ile Meslek Liseleri Protokolü İmzalandı

9 Haziran tarihinde, Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliği ile Mesleki ve Teknik Eğitimin niteliğini artırmak; gayretli öğrencileri ödüllendirmek, sektör ile okul iş birliğini artırmak amacıyla protokol imzalandı. Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi ve Metalürji Teknolojisi alanlarında öğretmenler ile öğrencilerin yeterliliklerinin artırılması, bölgede sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunulması ve okul sanayi iş birliğinin artırılması için mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla imzalanan protokol kapsamında;

– Okulun başarılı olan alan öğrencilerine KARDEMİR tarafından burs verilmesi,

– Okulun alan mezunlarına KARDEMİR ile KTSO’nun belirlediği tesislerde istihdamlarına öncelik sağlanması,

– Alan öğrencilerinden üniversitelerin ilgili bölümlerini kazanan okul mezunlarına KARDEMİR tarafından burs verilmesi,

– Alan öğrencilerinin KARDEMİR ile KTSO’nun belirlediği tesislerde mesleki eğitim/staj uygulaması imkânını sağlanacak.

Demir Çelik Satış Platformunda Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

12 Haziran tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Türkiye İş Bankası kuruluşu olan Proemtia iş birliğinde ”Demir ve Çelik Ürünleri Satış Platformu” tanıtım toplantısı gerçekleşti. Karabük TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, Proemtia platformunun kullanımı, satıcılara ve alıcılara sağladığı fonksiyonel ve finansal avantajlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcıların soruları cevaplanarak toplantı sona erdi.

TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Toplantısı Yapıldı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu 2023 yılı üçüncü Üst Kurul Toplantısı, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve üst kurul üyelerinin katılımları ile çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.​ Toplantıda, devam edecek olan projelerin son durumu hakkında bilgilendirme yapılırken TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 81 ilde gerçekleştireceği yeni projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. TOBB Girişimcilik Müdürlüğü tarafından TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi ve İnternet Sayfası hakkında gelişmeler katılımcılara iletildi. Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması yeni dönemi için yapılan hazırlıklar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıya, odamızı temsilen, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Batı Karadeniz Bölgesi Başkanı Nuray Alpboğa katıldı.

Ombudsman Halkla Buluşuyor Toplantısına Katılındı

14 Haziran tarihinde, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Türkiye’nin 100’üncü yılında 81 İlinde düzenlenmesi planlanan “Ombudsman Halkla Buluşma’’ programı kapsamında Valiliğimiz ev sahipliğinde ‘’Ombudsman Karabüklülerle Buluşuyor’’ programı düzenlendi. Kamu Denetçiliği Kurumu (OMBUDSMAN) Baş denetçisi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Malkoç beyin geldiği toplantıya, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) olarak katılım sağladık. Toplantıda söz alarak, odamızın görevleri, sorumlulukları ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptık.

E-Ticaret Eğitimi Gerçekleştirildi

15 Haziran tarihinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, BAKKA, Genç İstihdam Kalkınma Ajansı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde “E-Ticaret Eğitimi” KTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Şahinöz Akademi kurucusu, Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz’ün canlı bağlandığı, Yazılım & Dijital Pazarlama Uzmanları Hasan Yaşar ve Hande Çankaya’nın yüz yüze vermiş olduğu eğitimde; e-ticarete giriş, e-ticaret sınıflandırması ve yöntemleri, e-ticaret sitesinin kurulması ve önemli entegrasyonları, e-ticaret yazılımları, pazar yerleri, sosyal medya platformları gibi konular ele alındı. Ayrıca dijital pazarlama ve reklam yönetimi, mikro ihracat, e-ticaret hukuku, dijital ve e-dönüşüm, uygulamalar ve online iş fikrinin oluşturulması gibi konular da işlendi.

LÖSEV’e Karabük’te Ev Sahipliği Yapıldı

16 Haziran tarihinde, Lösemili Çocuklar ve eğitim vakfı LÖSEV’İN Karabük’te ailelere yönelik yapılan faaliyetleri için KTSO olarak ev sahipliği yaptık. Lösev’in ailelere yaptığı destek faaliyetleri için ayrıca teşekkür ediyor, ailelerimize acil şifalar diliyoruz.

Ankara’da Ziyaretler ve Karabük Ekonomisine Yönelik İstişareler Yapıldı

21 Haziran tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin’i ve 14.05.2023 tarihinde yapılan genel seçimler sonucu Karabük Milletvekili olarak seçilen Av. Cem Şahin, D. Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay’ı ziyaret ettik. Ziyaretlerde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın gündemine bulunan projeler ve Karabük ekonomisine yönelik yapılabilecek çalışmalar konuları istişarelerde bulunduk. Ayrıca, Karabük’ümüzün değerli bürokratlarından SGK Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Okan Çetinkaya ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma ve Sanayii Başkanlığı Güvenlik ve Teçhizat Daire Başkanı Bilkutay Yılmaz’ı makamlarında ziyaret ettik. Ziyarette kurumlar arasında yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda istişarelerde bulunduk.

22 Haziran tarihinde, proje okulu olarak belirlenmiş olan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Yürütme Kurulu (PYK) Toplantısını Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdik. Genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, okul sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ve görev süresi dolan idareciler ve öğretmenlerin durumları görüşüldü.

Birçok Proje ve Bölgenin İhtiyaçları İle İlgili Konular Takip Ediliyor

Bizler KTSO olarak, Karabük’ümüzle ile ilgili, kalkınmamız ile ilgili, iş dünyasının ve üyelerimizin talepleri ile ilgili, Türkiye yüzyılında şehrimiz adına neler yapabiliriz kafa yormaya ve çalışmaya devam ediyoruz. Önemle üzerinde durmaya devam ettiğimiz ve takip ettiğimiz başlıca konularımız, 3 Nisan “SANAYİ GÜNÜ”, sektörlerle ilgili teşvikler, KGF ve KOSGEB destekli can suyu kredileri, yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi azaltımı, LİMAN ihyacımız, Eskipazar Organize Sanayi Bölgemizin (EOSB) gelişimi, Karabük’e “LOJISTIK MERKEZ” kurulması, demir yolu taşımacılığı, serbest bölge ve/veya antrepo ve depolama yeri, Karabük “ÇEVRE YOLU”, Mesleki ve teknik eğitim, vergi yükünün azaltılması, Yenice OSB, ilave sanayi sitelerinin yapılabileceği alan tespitleri gibi konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

2-64

1-68