Karabük İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Adem Aydım’ın, Kardemir A.Ş’den sponsorluk, reklam karşılığı veya buna benzer bir şekilde istediği maddi desteğe şirketin Yönetim Kurulundan ‘Ret’ kararı geldi.

Şehrin futbolda en önemli temsilcisi olma yolunda ilerleyen, geçen yıl BAL Liginde (Bölgesel Amatör Ligi) şampiyon olan ve bu yıl TFF 3. Lig’de mücadele verecek olan Karabük İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Adem Aydım, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Sahipsiz şehir Karabük diyorlar ya, işte tam bu sözün odağında bulunuyoruz. 3. Lig de başarı elde edebilmek için en az 20-30 Milyon gibi bir bütçeye ihtiyacımız var. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Demir Bey ile görüştük ve talebimizi yönetim kurulunda değerlendireceklerini söyledi. Sponsorluk, reklam veya bağış adı altında istediğimiz 15 Milyon Lira talebimizin, Kardemir yönetiminden maalesef ret edildiğini öğrendik.

Şu ana kadar bölgemizin tanınmış iş insanlarından olan Sayın Şefik Dizdar’dan 500 Bin lira ve Milletvekilimiz Cem Şahin Bey 100 Bin lira ve yine Sayın Vakilimizi Ali Keskinkılıç Beyden de 50 Bin lira destek gördük. Başka da bir destek görmedik.” 

Bu şartlar altında 3. Ligde mücadele edemeyeceklerini ifade eden Adem Aydım, “Destek arayışlarımız sürüyor. Umutlarımızı tüketmek istemiyoruz. Ligden çeklime gibi bir sona doğru gidiyoruz. Karabük’ün bu kadar sahipsiz bir şehir olduğuna inanmak istemiyorum.” Dedi.