Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Belediye Meclisinden borçlanma talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’nın, 200 Milyon lira borçlanma talebi için meclisi olağanüstü toplayacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz 8 Nisan tarihinde başkanlık koltuğuna oturan ve yaklaşık 35 gündür belediye başkanlığı görevini sürdüren Özkan Çetinkaya’nın belediyenin mali durumunun yetersizliğinden dolayı para arayışına girdiği belirtiliyor.

Başkan Çetinkaya’nın 200 Milyon lira borçlanma onayı almak için Karabük Belediye Meclisini bu Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağıracağı belirtildi.

Borçlanma İle İlgili Meclis Üyeleri Bilgilendirilecek mi?

Belediye Başkanı Çetinkaya’nın 200 Milyon lira gibi bir miktarda neden borçlanmak istediği, borçlanmayı bankalardan yüksek faiz karşılığında kredi alma usulü ile mi yapacağı, yoksa İller Bankası’ndan mı talep edeceği de merak ediliyor.

Bu Perşembe günü yapılması beklenilen olağanüstü toplantıda belediye meclis üyelerinin belediye başkanı tarafından detaylı bilgilendirilmesi bekleniliyor.

Borçlanma talebinin meclisten onaylansa bile, ‘Kamuda Tasarruf Tedbirleri’ kapsamında İller Bankasından kredi alma imkanının olamayabileceği ifade ediliyor.

Vergili’nin Ocak Ayındaki Borçlanma Talebi Ret Edilmişti

Önceki Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz Ocak ayında 93 Milyon Lira borçlanma talebi, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından seçim arifesi diye ret edilmişti.

Meclisten ret aldığından dolayı Karabük Belediyesi borçlanamamıştı.

Editör: Ergün Başkaya