Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yusuf Emre Başar,  lise hayatının ilk yılında Fulford Academy’de başladığı eğitimini bu yıl tamamlayarak henüz lise öğrenimi devam ederken dünya üzerinde birçok üniversitede geçerliği olan Kanada Fulford Academy diplomasını almaya hak kazandı. 

Öğrenciler gerek yakaladıkları sportif başarılar, gerekse katıldıkları bilimsel proje yarışmaları ve bu yarışmalarda kazandıkları dereceler ile YKS’ye girmeden dünyanın en prestijli üniversitelerine tam burs imkanı ile yerleşmeyi hedefliyor. 

Değişen ve gelişen eğitim anlayışını benimseyen Karabük Bahçeşehir Koleji, hem yurt içi, hem yurtdışı üniversitelerinden tam burs ile kabul almayı hedefleyen Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerine sağladığı rehberlik hizmeti ile uygun çalışma ortamları hazırlıyor.

Üniversite hayatını Türkiye’de devam ettirmek isteyen öğrenciler için sağlanan ApplyBAU sistemi sayesinde öğrenciler 12. sınıfın ilk dönem sonunda Bahçeşehir Üniversitesi’ne başvurularını yaparken lise diplomaları Bahçeşehir Kolejinden olduğu için mevcut olan burslarını hem arttırma hem de sınavsız kabul alma imkanına erişebiliyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Karabük Bahçeşehir Koleji’nden 4 öğrenci YKS’ye girmeden Bahçeşehir Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden kabul aldı.

Ayrıca Çift Diploma Programı ile öğrenciler mevcut eğitimlerini alırken bir yandan Kanada Fulford Academy veya Mentora American High School’dan aldıkları eğitim ile ikinci bir lise diplomasını almaya hak kazanıyor. 

Karabük Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi Müdürü Samet Ertaş konu ile ilgili,  “Her iki lise türümüzde de öğrencilerimizin hedeflerine uygun bir yol çizerek ilerliyoruz. Üniversite eğitimini Avrupa’da veya Amerika’da almak isteyen öğrencilerimizin gerekli kazanımları en iyi şekilde edinmelerini sağlıyoruz. Eğer öğrencimiz üniversite hayatını Türkiye’de geçirmek istiyorsa da okulumuzda düzenli olarak devam eden deneme sınavlarına ve 11. sınıf itibariyle uygulanan YKS tam hazırlık sistemine gerekli hassasiyeti gösterdiği takdirde hedefine rahatlıkla ulaşacaktır.“  dedi.

Karabük Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Cansu Ateşoğlu ise “Çift diploma programının en büyük avantajlardan biri 600’ün üzerinde, birbirinden farklı içeriğe sahip derslerin olmasıdır.  Bu dersler teknolojiden sanat tarihine, medyadan Çin tarihine kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Geniş bir üniversite iş birliği ağımız, bunun yanı sıra 15 üniversitemiz ile basitleştirilmiş ve garantili kabul sistemimiz var.” dedi.

diploma

Editör: Vasfiye Yılmaz