Önümüzdeki Ağustos veya Eylül ayında yapılması planlanan Karabük Merkez İlçe Kongresi öncesinde adaylığını açıklayan Ali Yavuz'dan sonra bugün de Göksun Öztoprak, CHP Karabük Merkez İlçe Başkan adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Merkez İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Göksun Öztoprak, CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Öztoprak, "Yıllardır yönetimlerin her kademesinde görev aldığım CHP de şimdi Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapmak için yola çıkıyorum." diye başladığı konuşmasında;

"Gerek iş hayatım, gerek sosyal hayatımın gereksinimleri için sık sık şehir dışına çıkıyor, Karabük ile diğer şehirleri kıyaslama fırsatı yakalıyorum. Neden Karabük teşvikten, yatırımlardan mahrum bırakılıyor? Bölgede tüm iller teşvikten, yatırımdan dibine kadar faydalanırken neden benim şehrime bir çivi bile çakılmıyor? Genç arkadaşım, askerden gelen arkadaşım, üniversite bitiren arkadaşım neden hala işsiz ve işini aşını başka şehirlerde arıyor?

Evet Karabük Halkı mutsuz, anneler babalar mutsuz. Zira hepsi bir bayram tatili olsa da çocuklarını torunlarını görseler beklentisinde. Gurbete gönderdiğimiz Karabüklü genç arkadaşlarımın sesi olacağım.

Şimdi soruyorum size. Çay kenarlarının düzeltilmesi mi lazım size? Çocuğunuzun iş bulması mı? Kahve köşelerinden kurtulması mı? 

Bakın değerli karabüklüler. Ben eğitim hayatımı Karabük'te yapmış bir evladınızım. Benim dönemimde ve önceki dönemlerde de Karabük'te eğitim seviyesi her zaman yüksek olmuştur. Karabük eğitimde hep birinci olmuş ve nice başarılı bilim adamları, iş adamları, doktorlar, mühendisler yetiştirmiştir. Bu kadar yüksek eğitim seviyesine sahip bir şehrimiz var ama Karabük bu cevheri yıllardır başka şehirlere, başka ülkelere gönderiyor. Yazık değil mi bu şehre? Üniversiteler bilim üreten, araştırma yapılan yerledir. Sayın Yılmaz Büyükerşen'in başkanlığını yaptığı Eskişehir'e bakarsak, bir üniversitenin şehre neler katabileceğini görürüz. Bizi yönetenler bunu neden görmüyor? Biz göstereceğiz.

Bu üniversite yabancı öğrenci kampı olmaktan çıkacak, Karabük'ün gelişimini sağlayacak. Ekonomik, sosyal araştırmalar yapacak, Karabük'e sosyal, kültürel ve bilimsel katkı sağlayacak. Sağlayıncaya kadar da tepelerinden inmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

CHP Karabük Merkez İlçe Başkan Adayı Göksun Öztoprak sözlerini;

"Ben Göksun Öztoprak

Hastanesinde doğduğum, kaldırımlarında yürüdüğüm, sokaklarında büyüdüğüm, ekmek yediğim bu kenti herkesin hayal ettiği bir şehir haline getirmeye hepinizin ve kamuoyunun huzurunda ant içiyorum veya söz veriyorum.

Gelin, üretenlerin söz sahibi olacağı, emeğin en yüce değer sayılacağı, emin adımlarla geleceğe yürüyebileceğimiz bir Cumhuriyet Halk Partisi yönetimini hep birlikte kuralım. Altında yaşamaktan onur duyduğum ulu çınar Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişinden ders alarak, asla ve asla özünden uzaklaşmadan, yan yana omuz omuza olmanın gururunu birlikte yaşayalım. Bugüne kadar genelde sözde kalan birlik ve beraberlik mesajlarımızı gerçeğe dönüştürmek için, kadının, gencin adının değil ağırlığının olduğu bir yönetim kurmak için, adını her gün minnetle yad etmezsem eksik hissettiğim Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün emaneti partimizi iktidara taşımak için sizlerle beraber el ele bir yola çıkmak istiyorum. 

Kimsenin boyunduruğu altında olmadan, kimseyi dışlamadan, farklılıkları kucaklayıp partimize renk katacak bir anlayışla birçok farklı kişi tarafından aday olmam konusunda aldığım telkinler ve destekler sonucu bugün karşınızdayım. 

Sizlerin desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanlığına adayım. 

Tabi ki birçok hayalimiz var partimize dair. Ancak önceliğimiz bütün parti içi kutuplaşmaları reddederek ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken mevcut iktidarın zulmünden kurtarmak için partimizi hak ettiği yer olan iktidara taşımaktır. 

Ülkemizin acilen kucaklaşmaya, yaralarını sarmaya ve engin hoşgörüyle yola çıkan yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Bu yolda ilk basamak yerel yönetimler ve dolayısıyla CHP İlçe Yönetimleridir. Yerelden örgütlenmeyen her anlayış çökmeye mahkumdur. Sağlam ve emin adımlarla ilerlemek için en önemli basamağımız önümüzdeki parti içi seçimlerimizdir. 

Ancak bir şey unutulmamalıdır. Bu seçim sadece daha iyiye varmak adına çıkılan geçici bir yoldur. Seçimler geçici, yoldaşlık bakidir. 

Bu yüzden çıktığım bu yolda geçmiş dönemde yönetimlerde yer alan ya da bu dönem aday olarak yer almak isteyen bütün yoldaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." diyerek noktaladı.