Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından, kar kütleleri nedeniyle kırılan, kırılma riski bulunan ve kuruyan ağaç dallarının kesimi ile temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; yoğun kar yağışının ağaçlarda oluşturduğu yük nedeniyle bazı dalların zarar gördüğü, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ekiplerin sahada çalışma yürüttüğü belirtildi.

Çalışmalar kapsamında parklar, cadde ve sokaklar ile yeşil alanlarda hasar gören ağaç dalları budandı, kesilen dallar ise ekipler tarafından toplanarak alandan uzaklaştırıldı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, olası risklerin önüne geçmek ve kent estetiğini korumak amacıyla bakım ve temizlik çalışmalarının belirli periyotlarla sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak: Safranbolu Belediyesi