İYİ Parti’de Karabük Milletvekili Adayları olarak geçtiğimiz 9 Nisan’da; 1. Sıra Kübra Dursun, 2. Sıra İsmail Yalav ve 3. Sırada da Ozan Canyurt olarak açıklanmıştı.

Karabük listesinin açıklanmasının ardından İYİ Parti Karabük İl Yönetim Kurulu yaptıkları toplantıda, Milletvekili listesinin değişmesi için İl Başkanı Recep Yılmaz’a tam yetki verilmişti.

Alınan Yönetim kararı gereği mevcut liste ile saha çalışmasının yapılamayacağı ve başarılı olunamayacağı kararı da imza altına alınmıştı.

İL YÖNETİMİNDEN 11 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Genel Merkezle yapılan görüşmeler liste değişikliği yönünde olumlu sonuçlar vermeyince 31 kişilik il yönetiminden; Ali Galip Ünüvar, Ayfer Onkardeşler, Burnaz Kelez, Ersan Sarıkaya, Ferhat Sugeçti, Kadriye Ayten, Mehmet Ersoy, Nuri Öztürk, Sevgi Özkan, Tuba Başsarıoğlu Kaplan ve Türkcan Cantürk olmak üzere 11 kişi istifa etti.

İl Yönetiminden istifaların devam edeceği yönünde bilgiler gelirken, İl Disiplin Kurulundan da aynı zamanda Emre Güler ile Kenan Kurar da haricinde 7 kişi istifa etti.

İLK KAÇAN ALİ ÇETİN AYGÜN OLDU

Yaklaşık bir yıl önce İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve Teşkilatlardan Sorumlu Süleyman Sırrı Özdolap ile üniversite arkadaşı olan Av. Ali Çetin Aygün, ahbap çavuş ilişkisi ile Erol Serin’i görevden aldırarak, il başkanlığına atanmıştı.

Genel Merkez kararı gereği tüm yurtta olduğu gibi ilçelerle ilin yeniden kongresini yapan Aygün, milletvekili adayı olmak için İl Başkanı olmamış ve kendine yakın Recep Yılmaz’ı il kongresinde seçtirmişti.

Milletvekili aday listesinde yer almayınca parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Ali Çetin Aygün, kendisinden beklenen hareketi zamanında gösterdi.

Ahbap çavuş ilişkisi ile il başkanlığına atanan Aygün, aynı sözü 1. Sıra Adayı Kübra Dursun için söyleyerek İYİ Parti kervanından ayrıldı.

VURUCU DARBE İSMAİL YALAV’IN İSTİFASI İLE GELDİ

İYİ Parti’ye Karabük’te seçim öncesi asıl darbe 2. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Yalav’dan geldi.

Yalav, dün itibarı ile Yüksek Seçim Kuruluna iletilmek üzere Karabük İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na İYİ Parti Karabük 2. Sıra Milletvekili Adaylığından çekildiği yönünde dilekçesini vererek açıklamasını yaptı.

Seçimlere 30 gün kala, İYİ Parti’nin Karabük ve ilçelerindeki parçalanmaların devam edeceği konuşulurken, tüm bu gelişmelere 1. Sıra Adayı Kübra Dursun ile İl Başkanı Recep Yılmaz yorumsuz kalıyor.

OZAN CANYURT DİMDİK DURUYOR

3. Sıra Milletvekili Adayı olarak açıklanan Ozan Canyurt, tüm bu olumsuz gelişmelerden uzak durarak ve oluşturulmaya çalışılan fırtınaya kapılmayarak seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kübra Dursun’un en büyük destekçisi konumuna gelen Ozan Canyurt, seçimde herkes kaybetse bile uzun vadeli kazanan isim olacağa benziyor.

YALÇIN KILINÇ, EROL SERİN VE MUSTAFA ÖZATA SESSİZ

İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adayları olanların arasındaki önemli isimlerden Yalçın Kılınç, Erol Serin ve Mustafa Özata İYİ Parti’yi liste tepkisinden dolayı Karabük’te parçalamaya çalışanların dışında kalarak, kendilerini yıpratmamaya çalışıyorlar ve bu amaçlarını da başarıyorlar gibi…

KÜBRA DURSUN YOLUNA DEVAM EDİYOR

İYİ Parti Karabük 1. Sıra Milletvekili Adayı Kübra Dursun ise yaşanılan tüm bu olumsuz gelişmelerden etkilenmeyerek, seçim çalışmalarını devam ettiriyor.

Kendisi her ne kadar ciddi tepki görse de adeta “ben üç beş grubun lafına sözüne bakmam. Önemli olan halk ne düşünüyor ne istiyor, odur.” Diyerek, topal ördek misali seçim çalışmalarına devam ediyor.