Bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi’nden Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili ismi geçen şehrin tanınmış iş insanlarından İsmail Yalav’ın CHP'den aday adaylığı kesinleşti.

Başta CHP Karabük İl Yönetimi olmak üzere yaptığı bazı görüşmelerden sonra, CHP’nin kendisini Karabük Belediye Başkan Adayı olarak göstermesi halinde adaylığı kabul edeceğini belirten İsmail Yalav, bugün CHP’den aday adaylığı başvurusunu yaptı.

2011-2014 Yılları arasında MHP Karabük İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2014-2018’de MHP Karabük Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan, geçen yıl da İYİ Parti Karabük İl Teşkilat Başkanlığı yapan, yine İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı olan ve 2. sıra adaylığından istifa eden İsmail Yalav, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP’den Karabük Belediye Başkan Adaylığı için müracaatını yaptı.

CHP’nin Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili Bayram Karadağ ve Yusuf Aydın’dan sonra İsmail Yalav’ın da müracaatı ile bir hafta içinde kimin aday gösterileceğinin de belli olacağı belirtildi.