Karabük’te depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılacak olan Demir Çelik Anadolu Lisesinin iki bloğunun yeniden yapılmasını üstlenen hayırsever iş adamı ile protokol imzalandı.

Karabük’te yapı stoku açısından riskli olduğu belirlenen Demir Çelik Anadolu Lisesinin A ve B Bloklarının yıkımına karar verilmişti. İki bloğun yeniden yapılarak kente kazandırılmasını hayırsever iş insanı Bayram Demir üstlendi. Okulun yapım protokolü, Karabük Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı.

Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, “Şehrimizin önemli bir okulunun yapım protokolünü iş insanımızla yapacağız inşallah. İnşallah bu protokolle çok önemli bir binamızı 1940 yılında yapılan Demir Çelik Anadolu Lisemizi ve birçok Karabüklünün eğitim gördüğü binayı yenilemiş olacağız. Bütün okulları depremsellik adına gözden geçiriyoruz. Yıkılıp yapılması gereken okullarımızı yıkıp yeniden yapıyoruz. Güçlendirilmesi gereken binalarımızı güçlendirme programlarına aldık” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, protokol ile Demir Çelik Anadolu Lisesinin geçmişteki başarılı günlerine geri döneceğini ifade ederek Karabük’ün bütün alanlarda yer almaya devam edeceğini belirtti.

İş insanı Bayram Demir, protokolün hayırlı olmasını dileyerek, okulun Erkul Yapı tarafından kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Editör: Haber Merkezi