Açılışa Belediye Başkanı Elif Köse’nin yanı Sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, STK Temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İbrahim Ayhan’ın eşi Berrin Ayhan, eşinin yaptıkları ve söylemleri ile kendilerini her zaman gururlandırdığını ifade ederken, “Çocukları çok seven eşimin adının bir parka verilmesi birleri çok sevindirdi. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Babasultan Mahalle Muhtarı Mehmet Ceylan ise, Muhtarlıkta 5’inci dönemi olduğunu, en büyük hayallerinden birisinin de böyle güzel bir parkı mahalleye kazandırmak olduğunu belirtirken, “ Tüm muhtarlarla diyalog halinde olan ve taleplerinin kısa sürede yerine gelmesini sağlayan Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Biz Koca Koca Binalar Değil Halka Hizmet Yapıyoruz

Göreve başladıklarından bu yana halkla iç içe sosyal belediyecilik anlayışı ile faydalı işler yapma gayretinde olduklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Hiçbir şey yapmadı diyenlere asfalttan, Aktif Yaş Alma Merkezine, Kreşten, Engelsiz Kafeye, Hanım Evinden Spor Tesisine, Sosyal Tesisten, yeniden düzenlenen Hayır Çarşısına kadar pek çok hizmeti sayabilirim. Biz bina değil hizmetin sözünü verdik” dedi.

Biz verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Adının da İbrahim Ayhan olması da bizlere ayrıca mutluluk veriyor. Beni belediye başkanı olmaya ikna eden isimlerdendir. Bir tanesi de Hayrettin Ateşoğlu’dur. İkisini de aynı anda kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Onları içimizde yaşatmaya toplantılarda onları yad ederek devam ediyoruz. 

İnşallah bundan sonra da Safranbolu halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. CHP ye yakışır bir hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz dedik ki halka dokunan ihtiyaçları durumunda yanında olacağımızı, sosyal ve kültürel projelere ağırlık vereceğimizi Safranbolu’yu hem turizm anlamında hem kültürel anlamda da üst seviyelere çıkaracağımızı söyledik. Yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız tüm projelerde hep bu doğrultuda olacak. 

İsrafı Önledik

Başkan Köse konuşmasına şöyle devam etti, “Safranbolu’nun Safranbolu halkının parasının her kuruşunu Safranbolu halkına hizmet için kullandık. Safranbolu Belediyesi'nin 1 yıllık bütçesi 65 milyon TL idi. Borcu da 65 milyondu. Şuanda bizim bütçemiz 300 milyon borcumuz 10 milyon. Hesap edin sadece buradan yola çıkarak  bizim ne kadar borç ödediğimizi ne kadar iş yaptığımızı her kesimden insana ne kadar çok proje yaptığımızı görürsünüz. Ne yaptın diyenlere gerçekten üzülüyorum. O yüzden yaptıklarımızı bilenlerin konuşması anlatmaları gerektiğini düşünüyorum.

Şimdi yaptığımız bu parkta dün akşam oturacak yer kalmamış çimler dahil. Demek ki çok büyük ihtiyaç varmış. Biz bu ihtiyaca çözüm getirmiş olduk. Katılımlı ortak akıl ile yöneteceğiz Safranbolu’yu demiştik. Her ay muhtarlarımızla toplantı yapıyoruz. Ayrıca sadece muhtarlarımızla toplantı yapmakla kalmıyoruz. Mahallerimizde muhtarlarımız öncülüğünde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bunun artısı nedir o mahallede ihtiyaç nedir o mahallede eksik nedir bire bir görmüş oluyoruz. 

O kadar da isabetli bir yer olmuş ki. ‘Hıdırlığa burası rakip olacak galiba.’ diyorlar. Çok güzel manzarası var.  Kalite anlamında üst seviyede bir park oldu. Çankaya Parkı, Hüseyin Karataş Parkı ve şimdi İbrahim Ayhan Parkı aynı nitelikte ve aynı kalitede. Çok güzel bir park oldu. Ben gurur duyuyorum.  

Bu güzelliklerin korunması gerekiyor. Lütfen kullandığınız bu parkları temiz bırakalım. Tekrar kullanacağınızı düşünerek bırakın. Günlük kullanımlarda sizlerin katkısı çok önemli. Daha temiz daha yeşil çevreye duyarlı iklim değişikliği ile mücadele eden bir Safranbolu istiyoruz. O yüzden sizlerin de katkılarını bekliyoruz. Parkımız hayırlı olsun” 

1-75

2-71

3-52

4-35

6-12

5-19

7-6

8-5

9-3

11-1

10-1