Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığının bugün yapılan olağanüstü kongresinde mevcut başkan Nurettin Tümen ile Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç yarıştı.

Sadece seçim maddesiyle yapılan olağanüstü kongrede, Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen ile rakibi Hüseyin Kılıç, delegeye birer konuşma yaptılar ve ardından seçimlere geçildi.

Karabük il genelinde bulunan ve Birliğe bağlı olan odaların yönetim kurulu üyelerinden oluşan 117 delegenin oy kullanabileceği kongrede Tümen 53 oy alırken, Kılıç ise 59 oy aldı.

Oyların çoğunluğunu alarak, seçimi kazanan Hüseyin Kılıç, Tümen’in 20 yıllık başkanlığını sonlandırdı.

Seçimi kazanan Kılıç’ın Birlik Başkanlığı Yönetim Listesinde Cuma Kara, Sedat Çakıl, Mehmet Deniz ve Aydın Gündüz yer aldı.

2022 Temmuz ayında yapılan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı kongresinde Nurettin Tümen, karşısında rakibi olan Hüseyin Kılıç’tan daha fazla oy alarak seçilmişti. Fakat kongreden iki ay sonra Hüseyin Kılıç tarafından toplanan imzalar ile yeniden olağanüstü kongreye gidilmek istenmişti. Bunun üzerine Tümen, imzaları yargıya taşıyıp olağanüstü kongre talebini iptal etmek istese de mahkeme kongre kararı almıştı.
Yargı kararının ardından yaklaşık 2 yıl sonra yeniden yapılan kongrede seçimleri bu sefer Hüseyin Kılıç kazandı ve Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığının yeni başkanı oldu.

Editör: Özenay Kahriman