Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası, Karabük Belediyesi'nde sendikal yetki mücadelesinin yeniden startını verdi.

Türk İş Konfederasyonuna bağlı Belediye İş Sendikasının yetkili olduğu Karabük Belediyesi'nde yeniden sendikal yetki mücadelesinin startını veren Hizmet İş Sendikası, Rıza Taşdelen ile mücadeleyi sürdürecek.

Hizmet İş Sendikası Karabük Temsilcisi Rıza Taşdelen, sendikal değişimin startını dün yüz kişiye yakın bir grup işçiyle yaptığı toplantıyla verdi.  

Karabük Belediyesi personelinden aldığı destekle sendikal değişim mücadelesini başlatan Karabük Belediyesi personeli Rıza Taşdelen, düzenlediği istişare ve değerlendirme toplantısında Karabük Belediyesi personeli ile bir araya geldi.

İki yıl önce startını verdiği sendikal değişim mücadelesinde mevcut sendikanın belediye emekçisinin haklarını, hak ettikleri şekilde savunamadıklarını ifade ederek “Emekçi kardeşlerimize söylediklerimizde, anlattıklarımızda ne kadar haklı olduğumuzu bu iki yıllık süre içersinde yaşayarak bizzat gördüler. Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve Karabük Belediye personeli, emekçi kardeşlerimizi hak ettikleri şekilde savunabilmek için sendikal değişim mücadelemizin startını bugün itibari ile vermiş bulunuyoruz. Sendikal değişim mücadelemize geç başlamamızın sebebi ise emekçi kardeşlerimizin bu mücadelemizde yıpranmasının önüne geçmektir.” dedi.

“Sendika dediğin işçisine yanında olduğunu hissettirecek” diyen Rıza Taşdelen, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Düzenlemiş olduğumuz istişare ve değerlendirme toplantımıza iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplantımıza iştirak edip, gelemeyen arkadaşlarımızın da bizlere desteğini ileterek, sizlere selamlarını gönderdiler. Bu soğukta çalışan arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Pençe kilit operasyonunda şehit verdiğimiz 9 Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim şahadetlerini kabul etsin. Milletimize ve 9 askerimizin ailelerine Rabbim sabırlar versin.

İki buçuk sene önce bir yola çıktık ve Türkiye’nin en büyük sendikası olan Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası çatısı altında malum sendika ile bir mücadele verdik. Malum sendika iyi günümüzde yoklar, kötü günümüzde yoklar, cenazemizde yoklar, işyerimizdeki sıkıntılarımızda yoklar. Aidat ödemesine geldiği zaman her ay bir yevmiye almasını biliyorlar. Hizmet İş Sendikası çatısı alında çok güzel bir oluşum sağlayarak, emekçi kardeşlerimize tüm gerçekleri anlatmaya çalıştık. Emekçi kardeşlerimize bu iki yıllık süre içersinde söylediklerimizde, anlattıklarımızda ne kadar haklı olduğumuzu bu iki yıllık süre içersinde yaşayarak bizzat gördüler. Bu yılki sendikal değişim mücadelemizi emekçi kardeşlerimiz yıpranmasın diye bilerek geç başlattık. Daha önceki mücadelemizde hepimiz gördük. Sayın Belediye Başkanımızın ‘işçi istediği sendikaya geçebilir’ açıklamasına rağmen Kardemir’i örnek göstererek ‘işinizden olursunuz’ yalanları ile işçiyi yıpratmaya ve kandırmaya çalıştılar.

2021 yılından bu güne Hizmet İş Sendikasına üye olan ve hala üyeliği devam eden arkadaşlarımız var. İşlerinden olmadılar ve hala çalışmaya devam ediyorlar. Bunların bu yalanlarına kulak asmayın. Bizler birlik ve beraberliğimizi kurarak tamamen kenetlenmemiz gerekiyor. Her zaman söylüyorum, biz çok büyük bir aileyiz ve bunun farkında değiliz.

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Hizmet İş Sendikamız Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan ve yönetimi aldıkları kararla Türkiye genelinde Hizmet İş Sendikası bütün üyelerine içersine 500 TL gibi cüzi bir miktar koyarak, anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yapabilsinler diye tüm üyelerine Param kart gönderdiler. Hizmet-İŞ sendikasına üyelerine üye oldukları ilk günden itibaren ferdi kaza sigortası yapılıyor. Malum sendikadan her ay bir yevmiyemiz kesilmesine rağmen en ufak bir şey görebildik mi? Tabi ki göremedik.

Hepinizin malumu asgari ücrete yapılan zam ve enflasyon farkı ile birlikte maaşlarımızda artış oldu. Maaşlarımıza yapılan bu zamlarda mevcut sendikanın bir kuruş faydası olmamıştır, bunu hepimiz biliyoruz. Sendika dediğin işçisine yanında olduğunu hissettirecek. Gelin bu sefer kenetlenelim.   Güzel günler bizleri bekliyor. Yeter ki inanın, inanırsak başarırız. Bundan sonra sözü ve takdiri sizlere bırakıyorum. Hepiniz biliyorsunuz neyin ne olduğunu. Artık yeter. Sadece kendinizi değil bütün emekçi kardeşlerimizi düşünerek hareke edin. Ben her zaman söylüyorum, biz çok büyük bir aileyiz ve bunun farkında değiliz. Bu sefer birlik ve beraberliğimizi daim tutalım. Hep birlikte kenetlenelim. Bu süreci darılmadan, gücenmeden bittirelim”

Karabük Belediyesi'nde iki sendika arasında başlayan yetki mücadelesi 31 Ocak tarihine kadar sürecek ve 31 Ocak akşamı en fazla üyeye sahip olan sendika toplu sözleşme yetkisini almak üzere Çalışma Bakanlığına başvurabilecek.

1-136