11 ilimizde yaşanan yüzyılın felaketinde 85 milyon Türkiye, Türk Dünyası, hatta tüm dünya seferber oldu.

Yunanistan ekipleri bebeklerimizi göçük altından çıkarttı. İsrail kurtarma ekibinde yer alan kadın ailesini kaybeden çocuğumuzu günlerce kucağında uyuttu. Ermenistan sınır kapısı 30 yıl sonra bu ülkenin yardımları için açıldı.

Ama içimizde dolaşan bazı fırsat düşkünleri ise “Bu kadar da olmaz, gözünüze dizinize dursun, Allah belanızı versin” dedirtti.

Yaşanan büyük felakette Hatay’daki evini kaybeden çift, Safranbolu’da yaşayan oğlunun ve gelinin yanına geldiler. Hasar tespiti için Hatay'daki evinin anahtarlarının istenmesi üzerine gelini ve oğlu, Safranbolu Şehirlerarası Terminali’nde yazıhanesi bulunan Hatay menşeili CSR firmasına gitti ve bir anahtarı Hatay’a göndermek için 100 TL ödedi.

Konuyla ilgili konuşan depremzede ailenin oğlu ve gelini Ece ile Öztürk D.; “Bizden anahtarlar istenince kargo şirketlerine gittik. Ancak kargo firmalarının da ofislerinin hasar görmesi nedeniyle hizmet veremediklarini öğrendik. Bunun üzerine Safranbolu terminaline giderek Hatay’a seferleri bulunan CSR Turizm firmasından yardım istedik. Onlarda bize yardımcı olabileceklerini, ancak ertesi günü seferlerinin olduğunu söylediler.

Bizde 18 Şubat Cumartesi günü yeniden terminale gittik ve anahtarı göndermek istediğimizi söyledik. Saat 11:00’da hareket eden firmaya ait otobüsün şoförü, anahtarı götürebileceğini ancak bunun karşılığında 100 TL ücret alacağını söyledi. Bizde başka çaremiz olmadığı için mecburen istedikleri parayı verdik.

Ülke olarak tek yürek olduğumuz bir dönemde bölgeye ait bir firmanın böyle bir tutum sergilemesi gerçekten utanç vericiydi. İnsanlığın, milliyetinin, dilinin ve dininin olmadığını bir kez daha gördük ” dediler.