Uzun yıllardır Safranbolu’daki kendi özel polikliniğinde diş hekimliği yapan ve 2019 Yerel Seçimlerinde de İYİ Parti’den Safranbolu Belediye Meclis Üyesi seçilen Gökçe Aydın, İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Dün İYİ Parti Genel Merkezinde resmi aday adaylığı başvurusunda bulunan Gökçe Aydın, bugün de Karabük İl Başkanlığında açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet kenti Karabük'ün il olduğundan bu yana ilk defa bir kadın milletvekili tarafından mecliste temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Gökçe Aydın'ın konuşması bir hayli takdir topladı.

İl Başkanı Recep Aydın ve diğer parti yöneticilerinin de katılımı ile aday adaylığını açıklayan Gökçe Aydın “2019 yerel seçimleri öncesi çok iyi insanlarla tanıştım. Hep beraber gece gündüz demeden, tıpkı şimdiki genel seçimlerinde olacağı gibi çok çalışarak, en önemlisi inanarak, Millet İttifakı belediyelerine Safranbolu Belediyesini de kattık. Parti sözcüsü olduğum 4 sene boyunca desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen tüm teşkilatlarımıza teşekkür ederim.” Diyerek sözlerine başladı ve açıklamasını şu ifadeler ile devam ettirdi;

“Ben devlet memuru bir ailenin devlet okullarında okumuş bir evladıyım. Bu şekilde vatana ve millete olan borcumu ödeyebilmek adına Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’den aldığım feyzle bu yolda yürümeye karar verdim.

Bir Türk kadını olarak vatanıma sahip çıkacağıma ve Atatürk'ün gösterdiği hedefe onun ışığında yürüyeceğime bir kez daha ant içtim.

Hedefim 21. yüzyıla yakışır bir şekilde Karabük'ü büyüklerimden duyduğum gibi bir Cumhuriyet Kentine döndürebilmek, yaşayan sosyal bir şehir yapabilmek, Karabük dendiğinde bütün ilçelerin hepsinin isimlerinin bilinebilmesidir. 1953'te milletvekili seçilmiş Safranbolulu Edibe Sayan hanımefendi bölgemizin mecliste sesi olmuş ve üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen bu toprakların bir kadına milletvekili seçilme hakkı verilmemiştir. Karabük il olduktan sonra da bir kadın vekili olmamıştır. Cumhuriyet Kenti Karabük'e yakışır bir şekilde Karabük'ün ilk kadın milletvekili olmaya hazırım.”