Geçtiğimiz hafta Karabük’te ekmeğe gelen zammı, fırıncılar kendi aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı bir haftadır uygulamıyor.

5 Liradan satılan 200 gram ekmek, 18 Ağustos’ta açıklanan yeni tarifeyle 210 grama çıkarıldı ve fiyatı da 7,5 lira yapıldı.

Kısa adı Karabük Bakkallar ve Fırıncılar Odası tarafından yeni tarifenin açıklanmasına rağmen, Karabük merkezde bazı fırıncılar arasında anlaşmazlık yaşandığından ekmek hala 5 liraya satılıyor.

Karabük Merkez’de günlük 50 bin ekmek üretimi yapan 20 fırıncının, kendi aralarındaki çeşitli sorunlardan dolayı gelen zammı bir haftadır uygulamaya sokmamaları halkın işine geliyor ve böylece ucuz ekmek yemeye devam ediliyor.

Günlük toplamda 85-90 bin ekmek üretimi yapılan Karabük Merkezde, 35 binini Belediye Halk Ekmek fırını üretiyor. Halk ekmekte ise ekmek hala 2,5 liradan satılıyor.

Fırıncıların arasındaki anlaşmazlıktan dolayı Karabük ve Eskipazar’da ekmek 5 liradan satılırken, Safranbolu ve diğer ilçelerde ise bir süredir 7,5 liradan satılıyor.

Yeni fiyat tarifesini anlaşmazlıktan dolayı uygulamaya sokmayan fırıncıların bu tasarrufunu birkaç hafta daha devam ettirmesi bekleniliyor.